GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-04-22 22:49:00


Специализирана страница на LG G Watch

Страницата на LG G Watch в нашия каталог на умни часовници


Още информация за LG G Watch

В деня на представянето на новата софтуерна платформа за носими устройства на Google - Android Wear, бяха анонсирани и първите й два хардуерни гостоприемника, които се предполагаше, че ще проведат "приятелска" битка за първенство за пазарна премиера на обявените концепции. Поканени в клуба " Android Wear" бяха технологични гиганти като Asus, HTC, Samsung, LG и Motorola, но последните два трябваше да са от по-първите. Месец по-късно LG се разработи, за да подгрее потребителския и специализирания интерес. Корейците пуснаха нов сайт (линк в ляво), посветен специално на устройството, където ще може да се следи развитието на нещата около G-то. Технически параметри на сайта все още няма, но все пак може да се извлече полезна информация и да се разгледа по-подробно дизайнерското решение.

LG G Watch зареждане

Засега G Watch ще се предлага в 2 цвята - черен (stealth black) и златист/шампанско (champagne gold). От изображенията също се вижда, че часовникът няма да им много бутони (не виждаме дори един), няма някакви портове, дизайнът ще е прилично "слим" (тънък), а зареждането ще става с "културни" конектори на гърба. При представянето на концепциите преди месец впечатлявашият Moto 360 засенчи ръбатия G Watch, но това може би се дължеше на липсата на достатъчно качествени изображения. От сегашните визуализации се вижда, че G Watch всъщност е много приятен и стилен на външен вид.

LG G Watch умен часовник
LG отбелязват, че като представител на платформата Andoir Wear и съответно вградения Google Now, G Watch непрестанно ще се ослушва за команди от собственика си. Още по-интересно е, че обещават дисплеят да е постоянно включен и наричат тази екстра "always-on", но не е ясно как точно е реализирано това. Следващата характеристика явно ще стане стандарт за всички умни часовници, както е и при повече от класическите. Става дума за прахо и влагоустойчивост. В някои онлайн медии обявяват G Watch като силно water resistant (водоустойчив) и покриващ някой от по-високите IP сертификати, но това още не е потвърдено. Иначе умната джаджа ще работи с голям набор от умни Android телефони. Очакванията за пазарна премиера са насочени някъде през лятото (евентуално към края на юни), а коментираната цена е около 300 долара.

LG G Watch white
Това е засега. Очакваме един от първите членове на клуб "Android Wear".

Gizmoera ПРИСЪДА: Това е първи уред с Android Wear. Трябва да е добър. Wear e добър. LG e добра компания. Обичат глезотийките и добрия дизайн. А това е много важно за успеха на "умните" бижута.

Изображенията са от страницата на G Watch.comments powered by Disqus