GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-04-21 21:39:00И Samsung работи по умни очила

От доста време има спекулации, че от Samsung подготвят умни очила. Още миналата есен Samsung предизвикаха интереса на технологичните медии с изтичането на информация за подадени от тях документи за патент в Южна Корея за дизайн на умни очила. Тогава принципно ставаше дума за спортен чифт очила, които да се свързват със смартфон. Журналистите ги нарекоха Gear Glass и се разбра се, че Samsung ще се опитат да подготвят нещо срещу Google Glass, както и срещу други анонсирани умни очила (примерно Microsoft). През април 2014г. Google направи пазарна премиера за свободна продажба на Google Glass (само сега за 1500 долара) и ето, че Samsung трябваше да отвърне с нещо на своя приятел и конкурент. Новата концепция за умни очила, както ще видите от изображението, е "малко" по-различна от миналогодишната.

Samsung Glass концепция

В Интернет тези дни изтече информация, че Samsung са подали документи за патент на ново устройство. В описанието му то е наречено "телефон в ухото", а от чертежите се вижда, че има малък дисплей, който се разполага пред окото на носещия го. Принципно прилича на Bluetooh слушалка. Този дизайн би позволил на джаджата евентуално да се носи върху очила.  Технически данни няма и засега не са ясни възможностите на бъдещото устройство, но някои от обозначените на скицата елементи подсказват за наличието на памет и евентуално на камера. Журналистите пак му сложиха име - Samsung Galaxy Glass. Очаква се повече информация на IFA 2014 през септември.
 
Носимите устройства са дългосрочна инвестиция и големите не трябва да изостават. Може да не станат пазарен хит и източник на печалби днес, но трябва да си в играта, защото бъдещето е почти ясно. comments powered by Disqus