GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-04-19 22:24:00


Официална страница на часовника - няма засега :)

Уил обещава да разработи и домашен робот


Will.i.am обяви, че "разработва" умен часовник, които ще бъде представен през юли ... или "троли".

Различни предложения на умни часовници съществуват по света от много години. Китайските сайтове предлагат стотици варианти с различна функционалност за няколко десетки долара бройката. Но в последно време става дума за един следващ голям етап за развитието на тази технология и "големите" в ИТ бизнеса се напънаха да "създадат" и "превземат" глобалния пазар на тази нова, но перспективна ниша. Всичко се разви още по-лавинообразно и изключително обещаващо след появата на Android Wear на Google през март 2014г. Работата май стана такава, че всички (малки и големи) искат да правят умни носими джаджи и в частност умни часовници. Което е добре за потребителите.

уил ай ем часовник
В тази игра се включи и американският ""рап"" музикант (в двойни кавички), певец, актьор, продуцент, "фешън"-инвеститор, филантроп и диджей Уил.ай.ем. Уилям Джеймс Адамс или Will.I.Am на английски, освен участник в групата Блек Айд Пийс (The Black Eyed Peas), се оказва и виден инвеститор в модерни технологии. Около него през годините са се въртяли новини за разработки на негова автомобилна марка (IAMAUTO), модни аксесоари за смартфони, иновативни проекти с Nasa, Intel, EKOCYCLE, Beats by Dre, неговата фондация i.am.angel, както и участие в ИТ образователни инициативи.

 

Сега е дошъл ред на smartwatch. В последните месеци Will.I.Am. показва устройство, което представя като умен часовник, които той разработва и обещава да представи през юли 2014г. Под разработва естествено разбираме "финансира" и "управлява", а под представяне разбираме "анонсиране" за "анонсиране" през юли. Will.I.Am. е известен със странните си идеи и опитите за бизнес начинания в новите технологии, но май не всички са успешни. Иначе го прави хитро. Показва уреда в телевизионните си гостувания, но най-вече при участието си като жури в UK-версията на музикалното предаване The voice 2014. Дори наскоро получи позвъняване по конкретното устройство директно в ефир от популярната певица Черил Коул, която пък е била жури в X Factor UK (видеото е малко надолу). Точно това е и основната отличителна черта на Will.i.am-джаджата - с нея може да се провеждат телефонни разговори без нужда от свързан телефон.

williamwatch

""Рапарът"" добави, че лично е финансирал компанията (вероятно неговата технологична i.am.PLUS, чийто сайт е неоткриваем), която ще произвежда умния часовник, през който ще могат да се провеждат телефонни разговори, да се слуша музика, да се свързва Bluetooth слушалки и да се ползват социалните мрежи. Дизайнерите на Уил са избрали формата на гривна, която може би няма да е много по вкуса на мъжката част от евентуалните купувачи, което не означава, че жените ще я харесат. Дали всичко това е истина все още се спори по специализираните медии. Познавачи се съмняват, че устройство с такива размери може да демонстрира толкова силен звук от високоговорителите (както е в клипчето). С размерите е свързано и подозрението за възможностите на батерията, която за разлика от други предложения ще трябва да поддържа и GSM-модул. Съществува и вариант модният инвеститор Уил (има и такива негови fashion инвестиции) да е създал една хубава опаковка за съществуващ вече смартофон-часовник, каквито има отдавна на пазара. Ще видим какви новини и повече информация за възможностите на джаджата ще получим до юли. Важното е, че Will.i.am вече не ползва мобилен телефон, носи по един свой "смарт" часовник на всяка от ръцете си и не пропуска възможност да демонстрира възможностите му, четейки "туитове" от него по време на излъчването на The Voice.  И уверява, че всичко е истина.

 

Надпреварата при умните "носими" вероятно тепърва ще се засилва и включването в нея дори на частен инвеститор и поддръжник като Will.I.Am със своя собствена компания говори за очакването за бум сред тези устройства, който може би предстои в близко бъдеще.



comments powered by Disqus