GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-05-06 02:30:00


Любопитно:

1. явор (клен) - род многогодишни растения с научно име Acer

2. Acer от латински се превежда като “остър”

 


И Acer ще се пробва при електрониката за носене

Пазарът на носимата електроника е динамичен. Излизат играчи (Nike), но влизат нови. Никоя глобална технологична компания не може да си позволи да изпуска от поглед тази нова ниша. A Acer от Тайван е глобална и технологична (виж цитата от Wiki надолу).

На специално събитие "A Touch More Connected" в края на април в Ню Йорк Acer представиха новите си таблети, нови нетбуци, нови смартфони и първото си умно носимо устройство по новата мода. То е умна гривна, макар и супер опростена.

Смарт гривната на Acer се нарича Liquid Leap и продажбата й ще започне заедно с новия телефон Liquid Jade ( 5-инчов HD смарт флагман за средния клас). На някои пазари ще се предлага като негов компаньон в пакет (май безплатно), но от Acer са уточнили, че гривната ще работи не само с много от новите им смартфони, но вероятно ще е съвместима и с всякакви Android устройства, а малко по-късно и с iOS продуктите на Apple. Двете устройства ще се появят на пазара между юли и август тази година.Широката 17 милиметра и водоустойчива (предполагаме) джаджа на Acer е първото им предложение за новата мода на носимата електроника. С миниатюрния си монохромен сензорен OLED дисплей и гъвкава верижка, Liquid Leap ще бъде лека и лесна за носене, а ще предлага и най-малко 5 дни живот на батерията с едно зареждане (най-вече заради икономичния екран). Всъщност, за разлика от "тантурестите" спортни тракери на множеството производители и извънгабаритни "wristwear", идеята на Acer e потребителят скоро да забрави, че я носи изобщо. Дизайнът май е планиран като "унисекс". Операционната система вероятно няма да е Android Wear. Liquid Leap ще действа едновременно като фитнес тракер със сензори за регистриране на физическа активност и като умен часовник (получаване на нотификации, управление на входящи разговори). Тоест има за цел да осигури лесен начин за потребителите да следят информацията за своята тренировка, както и да им даде поглед към съобщения, уведомления за повиквания, електронна поща ... и ,разбира се, точното време. Това е умен, но часовник, в края на краищата. От производителят заявяват, че целта е да се направи нещо по-просто и гривната със сигурност има доста опростен вид. Това води логично към извод за целене на една ниска и "народна" цена, а в пакет с друга Acer електроника може би ще се предлага и безплатно. На гореспомената конференция 2-те устройства (смартфон и гривна) бяха показани, но без много допълнителна информация. Този факт плюс късната дата за пазарна премиера (юли/август) показват, че може би има още работа за свършване. Затова конкуренцията (и най-вече Galaxy Gear Fit ) може да бъде спокойна, защото един евентуален евтин и много достъпен продукт от нишата ще се забави. А и по плановете на Acer умната гривна ще бъде пусната първоначално в ограничен тираж на определени пазари, за да се види реакцията на потребителите. Анонсът на Liquid Leap май е по-скоро дразнене на разни конкуренти, отколкото старт. Повече информация е обещана за конференция през юни.

Gizmoera ПРИСЪДА: Дали Liquid Leap е заплаха за конкуренцията? ДА! Acer са големи. Много големи (виж цитата от Wiki надолу). Гривната е толкова опростена, че може да стане лидер във входящия клас на умни устройства, където вероятно ще се извърши първоначалното "зарибяване" на масовия световен потребител по темата с "умните носими". Ако цената е опростена. Може да не е точно тази гривна, но Acer ги умеят тези неща. Те са един от световните технологични лидери, които никога не трябва да бъде подценявани.  

От Уикипедия: "Компанията е 2-ят по продажби в света (вкл. и в България) компютърен производител след „Хюлет-Пакард“ (HP) и не крие сериозните си амбиции за 1-во място. През последните години Acer първи прилагат нови технологии, съчетани с високо качество и ниски цени ...". За да сме коректни, през 2013г. са паднали до 4-то място, а Lenovo са първи. През 2006,2007 и 2008 са били 3-ти. През 2009 и 2010 - 2-ри. Оттогава са 4-ти.

Изображенията са от Youtube.comments powered by Disqus