GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-05-04 19:57:01


Явно носимите вече изискват свой раздел в онлайн търговията. Това е добър знак.


Amazon стартира специализиран магазин за носими устройства

Световния лидер в електронната търговия Amazon са усетили потенциала на носимите устройства и от началото на месец май отварят нов раздел в своя онлайн магазин. Специализираната секция са нарича Amazon Wearable Technology store и се намира на този адрес. Гигантът все още не произвежда собствени носими електроники, но събира голям и все по-растящ брой от актуални продукти на "wearables" пазара на едно място.

Онлайн магазин на Amazon за умни часовници, гривни, уреди и т.н.

Amazon предлага електроника в разделите умни часовници, умни устройства за фитнес и здраве, носими камери, уреди за домашни любимци и умни джаджи за деца. Потребителите имат възможност да сравняват различните продукти по технически параметри, както и да намерят допълнителна полезна информация, авторски ревюта, новини, упътвания и обучителни клипове за носимата технология. Предлаганите марки са Samsung, Jawbone, GoPro, Pebble, Basis, Misfit, Narrative, Bionym и т.н.

Amazon магазин за носими устройства

Стъпката на Amazon има ползи в две посоки. От една страна Amazon ще заемат добра позиция в пазара на умните неща. От друга страна участието на такъв търговски гигант ще "подбутне" здраво за пред потребителите тази зараждаща се ниша на кандидата за новото "голямо нещо" - умните устройства.

Gizmoera ПРИСЪДА: Щом все по-"големи" се включват в играта, значи може и да се получат нещата с умните. Площадки като Amazon Wearable Technology store са добри места за установяване на истината за получаване на нещата.

Изображенията са от страниците на Amazon.comments powered by Disqus