GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-05-10 00:51:00


Официалната страница на OMsignal Biometric Smartwear

Интересно: Женските варианти щели да се забавят до края на годината. Сензорите трябвало да са плътно до тялото, а женското тяло им създавало проблеми. Хаха! :)


Сега пък умни и свързани дрехи от OMSignal

Вече сме споменавали, че сред електроника за носене се очакват и предложения при най-логичните неща за носене, а именно дрехите. Това се очакваше и дори вече е имало опити за умни и свързани дрехи (може да направим отделна статия за този първи опит). В този текст ще става дума за нов конкурент на уредите (най-вече гривни) със спортна и фитнес насоченост.OM Biometric Smartwear видове

Фирмата OMsignal тези дни представи умно биометрично облекло под името OM Biometric Smartwear. То може да следи вашата тренировка, показателите за здравето на тялото и фитнес параметри. Това става благодарение на вградени сензори в платовете. А те са от компресиращи материали. Тази технология стабилизира и затопля мускулите, подпомага кръвообръщението, поддържа движението на ставите, понижава вибрацията и напрежението на мускулите, подпомага свиването. Така се пести енергия и се подобрява изпълнението на поставените цели. Материалите са също еластични, антибактериални, устойчиви на мирис и с дренажи за влага. Могат да се перат и в пералня. Колекцията от облекла се предлагат под формата на 4 стила горно мъжко (скоро и за дамите) спортно облекло (нормална тениска с къс ръкав, тениска с дълъг ръкав, потник за под дрехите и "официален" потник) с различни размери (S-XL) и цветове (черно, бяло, сиво, комбинации от други цветове).OM Biometric Smartwear за iOS

Следените параметри са сърдечен ритъм и промените му (електрокардиограма), ритъм на дишане (директно от гръдния кош), сила на дишане, движение (стъпки и тактове), интензитет на движението и изразходени калории. Данните от сензорите се предават по Bluetooth към приложението OM за iOS (засега само за iOS) в реално времe, за да създава различни статистики, помагащи в тренировката, следенето на тонуса на тялото и достигането на поставените цели. Данните се представят на спортуващия чрез визуални нотификации, звукови сигнали и детайлни графики и статистики. Странно е, но данните се съхраняват на защитени сървъри на производителя, където си правите акаунт.

Малка черна кутия (преносима) се закача към тениската, за да изпраща биометричните данни към смартфона и приложението на OMsignal. Тя е засега само влагоустойчива и осигурява около 30 часа непрекъсната работа ( примерно 20 тренировки или 2-3 дни постоянно използване). Тениските нямат нужда от батерии. Ако телефонът го няма, черната предавателна кутия може и сама да си трупа и съхранява данните.

OM Biometric Smartwear черна кутия

Комплектът OMsignal Up & Running Kit (тениска + черна кутия) се предлага за предварителна продажба с цена от 199 долара (стандартно ще е 240 долара). Има и пакети с по няколко тениски в комплект. Доставките започват през лятото на 2014г. Някъде там ще предложат и API.

Gizmoera ПРИСЪДАТА: Не е лоша идея, но цената? Дали тези спортни данни не можете да получите и с по-конвенционални и евтини варианти? И тези варианти за предварителна продажба също не ни харесват. Те са за компаниите с история. По-непопулярните компании е по-добре първо да пускат готови продукти и да започват да се доказват, а не да избързват.

Изображенията са от страница и блога на OMSignal.comments powered by Disqus