GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-05-23 00:48:00


Не много интересно: В интервютата шефът от Lenovo анонсира и разработката на смартфон с Windows Phone 8.1, който би трябвало да е на пазара в края на 2014г.. Ние харесваме WP8.

От официалната страница на Lenovo: "A global Fortune 500 company, Lenovo is the world's largest PC vendor and fourth largest smartphone company."


Lenovo може би ще се включи в играта с електрониката за носене

Lenovo умни часовници електроника за носене

Lenovo Group е най-големият производител на персонални компютри в света за 2013г. ( статиската в Wiki ). Мажоритарният дял в Lenovo е собственост на контролираната от китайското правителство Legend Group Holdings. Няма да отива на този глобален технологичен гигант да отсъства от твърде вероятния приближаващ пазарен пробив на "новото голямо нещо".

Всички наблюдават "носимите". Включително и Lenovo.

Lenovo вероятно ще дебютират с първо умно устройство за носене в близко бъдеще. Става дума за края на 2014г. или началото на 2015г. (може би на CES 2015). Това е съобщил в интервюта Liu Jun, който е президент в мобилното подразделение на Lenovo. Информация за тези планове откриваме в немскоезичния технологичен сайт Mobile Geeks и популярния TechRadar. Само преди няколко месеца от Lenovo твърдяха, че са заинтригувани от новия сегмент за носима електроника и ще го наблюдават, но нямали конкретно решение за навлизане в него, защото не очаквали голям растеж в близките години. Покупката на легендарната Motorola от Google май е променила мнението им. Не знаем дали в Lenovo са работили дългосрочно по проекти за носима електроника или тепърва ще разработват нещо, но е интересно какъв път ще изберат. Дали ще използват Android Wear на Google, макар досега да не бяха обявявани като членове на клуб "Android Wear"? Или ще изберат подхода на инженерите на Sony, които предпочитат разработката на собствени "къстъм" софтуерни решения и интерфейс. Логичен и по-лесен вариант би бил първият, поради добрите отношения и патентна дружба (поделиха си над 2000 патента) с Google покрай покупката на Motorola Mobility в началото на годината.

В Европа и Северна Америка Lenovo e познат и признат със своя компютърен бизнес (PC бизнесът на IBM), но е почти непозната с мобилния (изключваме мобилните компютри от това понятие).  А Lenovo напоследък са в Топ 5 ( различни класации, но обикновенно са на 3, 5 или 8 място) на най-продаваните мобилни телефони в Китай. Затова могат да решат да предлагам носимата си електроника първоначално само в Азия, където са най-познати с продуктите, чиито компаньони биха били умните джаджи.

GizmoEra Присъда: Lenovo вече имат почти готов за продажба умен часовник, но под друга марка. Става дума за впечатляващия Moto 360 на Motorola, макар и той да е напълно разработен и подготвен за производство във времената, когато собственик на Motorola беше Google. Интересно е да има още един играч на терена. Lenovo са солиден производител с качествена продукция. Няма да отива на най-големият доставчик на персонални компютри в света да отсъства от най-новия (не точно, но най-перспективно развиващ се) сегмент в информационните технологии.

Изображенията са от официалната страница на Lenovo.comments powered by Disqus