GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-05-13 00:08:00


ДАНО! Дано G Watch, Moto 360 и Android Wear са впечатляващи на живо, каквито са по клипчета и картинки. Не искаме да се разочароваме.

Страницата на LG G Watch в нашия каталог на умни часовници


Още едно промо видео на LG G Watch - първи умен часовник с Android Wear в света

 

Чухте ли вече за Android Wear? Ако не сте, можем да Ви обобщим, че това е най-новата и най-обещаваща операционна система за носима електроника. Тя дори е толкова фокусирана в носимите устройства, че може би е първата изцяло wearables ОС. Малцина са я виждали на живо, но поне на хартия изглежда като такава . Android Wear се явява версия на Аndroid, базирана е на Linux и се разработва от гиганта Google. Богата информация за Android Wear може да получите от нашата специална статия.

Повечето глобални технологични лидери (хардуерните и всъщност "обичайните заподозрени") бяха поканени в клуб " Android Wear", но първите 2 компании, които успяха да анонсират предложения (едновременно с премиерата на Android Wear), бяха Motorola и LG. Motorola показа изключително впечатляващия умен часовник Moto 360, чийто класически дизайн плени цялата публика. LG пък представи G Watch, който доста приличаше на актуалните на пазара предложения, но с една идея по-изчистен и фин дизайн. На заинтересуваните им остана единствено да чакат пазарните им премиери.

 Явно LG ще са първи. Наближаването на пазарната премиера на G Watch се подразбира от все по-зачестяващата информация за него. Само преди 2 седмици публикувахме новина с доста информация за G Watch, за който LG създадоха специализирана страница. Вчера LG са качили ново промо видео на LG G Watch в Youtube (и в страницата на G Watch). Твърде драматичното клипче(особено музиката) потвърждава няколко от предишните информации. G Watch ще е "compatible with Android". Дано това не остане валидно завинаги за Android Wear като цяло (т.е. да няма съвместимост завинаги с iOS, WP и т.н.), ама надали. От видеото разбираме също, че изтънченият (в смисъл на тънък) дизайн ще води до изключително лекота на джаджата. Съобщава ни се и за метално тяло (това е ново) и водоустойчивост (IP сертификат  - пак неясен).

Основният слоган на клипчето ( вероятно впоследствие и на часовника) е  "LG defines the smartwatch". LG са много добра компания с много добри продукти, но все си мислим, че дефиниращите продукти и в този сегмент ще бъдат нещата на Apple.

Публикацията стана малко излишна. Новото клипче (горе) не е особено интересно и не дава много нова информация. Плюс това е поредната 3D визуализация, а ние искаме повече реални кадри с реални приложения в реалния живот. Предното клипче (долу) с участие на G Watch ни хареса повече, защото показваше часовника (плюс Moto 360 и новата операционна система) в действие.

 

 

Изображенията и първото клипче са от официалната страница на LG G Watch. Второто клипче е от канала на Google Mobile в Youtube.comments powered by Disqus