GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-05-21 21:57:00


МНОГО ИНТЕРЕСНО: Посетете в Google+ общността на конкурса за дизайн на лицето на Moto 360, за да видите вече готовите и изключително интересни предложения на участниците!

Интересно: От шаблоните за конкурса се вижда, че Moto 360 наистина ще има някаква зона в долната част на дисплея, която ще има по-специална функция (може би бутон). В шаблоните пише, че не трябва да се прави дизайн върху нея.


Конкурс за дизайн на Motorola може би разкрива цената на Moto 360

Moto 360 на Motorola e безспорно най-очакваният и впечатляващ умен часовник, който публиката видя и очаква през тази година. Дизайнерският му стил го отличаваше от всички останали умни часовници, които бяха предложени досега на пазара на електроника за носене. Освен красивата външност, интересът на потребителите бе предизвикан и от наличието на най-новата wearables операционна система Android Wear на Google. За това какво знаем досега за Moto 360 и как всички искаха до го имат, може да прочетете в нашата нарочна статия. В текущата новина ще стане въпрос за едно официално събитие на Motorola, което по неволя накара легендарния бранд да "изпусне" информация за цената на новия си многоочакван продукт.

Конкурс за дизайн за Moto 360

Този месец Motorola стартира конкурс за дизайн на лицето (тапета, циферблата) на Moto 360. Явно законовите правила в САЩ задължават всеки организатор на подобни съревнования да обяви приблизителната стойност на наградите, за да могат участниците предварително да си изчислят данъците, които трябва да платят при победа.

А основната награда в конкретния конкурс е умен часовник Moto 360. В условията на конкурса срещу него е обявена приблизителна цена (ARV) от 249$. Нас тази евентуална цена ни притеснява. Твърде ниска е.

Motorola Moto 360 умен часовник цена от правилата на конкурс

Moto 360 трябваше да бъде премиум продукта (поне до появата на iWatch) сред умните. Произведен с най-качествени  и дизайнерски материали. Наред с хардуерните си качества, той трябваше да предлага софтуерна функционалност от най-висок клас. Просто не вярваме, че с подобна цена това е постижимо.

Дано цената не е точно тази ... или е поне на вариант с гумена каишка. Дано подобна ниска цена не позволи оправдаването на някакви недостатъци и липса на фунционалност, които ще се проявят след премиерата на Moto 360 на пазара. Преките конкуренти на Moto 360 са по-скъпи (G Watch, Gear 2), а на тези цени са по-компромисни варианти (Pebble Steel e супер, но няма цветен дисплей). Нямаме нищо против достъпността на технологията на умните часовници, но тя трябва да извърви своя път, за да постигне нормализиране на цените на по-масови нива. Дори конкурентният и по-грозничък брат (по Android Wear линия)  LG G Watch, който се предполага ще е с подобни параметри, е на по-висока цена. Не гарантираме, че цената е вярната. От една страна Motorola не биха се издали толкова лесно, издавайки твърде рано цената на хитов продукт, но лъжа пред американските власти би могла да им донесе сериозни юридически проблеми.

Шаблони на конкурса за Moto 360

Ето и малко повече информация за състезанието, макар и участието от България да не е възможно, защото  се допускат само граждани на САЩ, Колумбия, Пуерто Рико, Канада и Великобритания. Записването на претендентите започва на 21 май. След 10 юни съдии ще изберат 10-те най-добри дизайнерски решения. От 17 юни до 24 юни членовете на общността (включва и участниците) на Moto 360 в Google+ ще гласуват за най-впечатляващото от 10-те финалисти. Motorola предлагат 2 шаблона (на картинката) в PSD формат, върху които желаещите могат да развихрят "Moto 360 - въображението" си. Правилата за участие и двата шаблона може да намерите тук.

Финални думи: Moto 360 вдигна летвата за стил и визия на умните часовници. Дано е толкова изпипан и като функционалност. Клиенти и за по-висока цена винаги ще се намерят. Важното е да е як. Както знаем, 80% от годишните 50-60 милиарда долара приходи на световния пазар на часовници ... идват от часовници с цени над 500 долара.

Ново: Мotorola отхвърли тази цена. Вижте повече в нашата новина!comments powered by Disqus