GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-05-24 16:54:00


МНОГО ИНТЕРЕСНО: Посетете в Google+ общността на конкурса за дизайн на интерфейс на Moto 360, за да видите вече готовите и изключително интересни предложения на участниците!


Motorola опровергава цената от 249$ на Moto 360 + други новости

Motorola Moto 360 смарт часовник

Екипът на Motorola усърдно пази скрити детайлите за приближаващия техен първи умен часовник с Android Wear. Само преди няколко дни публикувахме новина за случайно "изникнала" цена на Moto 360 в правилата на организиран от Motorola дизайнерски конкурс. Наградата беше точно "смарт" часовник Moto 360, а според местните данъчни закони наградите в подобни конкурси трябва да бъдат обявени поне с приблизителната си стойност. Числото в документите беше 240$. Мълвата се понесе из технологичните медии, а бъдещите купувачи започнаха доволно да потриват ръце. E, не всички, защото някои фенове пък бяхме притеснени от твърде ниската сума, защото тя можеше да предизвика компромиси с разработката на този очаквано изпипан флагман сред умните часовници. Цената беше подобна на тази на конкурентите, но Moto 360 трябваше да е повече от тях, а с тази стойност щеше да е много трудно постигането на премиум ефект.

Много "недочели" технологични медии обявиха, че това е сигурната, крайна и официална цена, а трябваше да помислят, че "може би" това е цената. Създаването на неправилни нагласи сред почитателите на легендарната компания и впечатляващия часовник притесни Motorola, затова тя реши да проговори и да я отхвърли тези тълкувания. Това се разбира от отговор до фен в Google+. От Motorola Mobility са му написали, че стойността от 249 долара е “for tax purposes only and should not be interpreted as the suggested retail price.”. Не знаем дали биха имали проблеми с американските данъчни служби, но явно не са били "екзактни" с обявената цена. Може да е по-висока или по-ниска.

 

смарт часовник Moto 360 опровержение от Motorola за цената

 

Дано видим това бижу на пазара през тази година, въпреки съмненията и слуховете за забавяне на производството, причинено от нестандартната кръгла форма.

Днес открихме информация и за потайния метод на зареждане. Мениджър на Motorola за Великобритания е потвърдил за холандския технологичен портал Techzine, че ще бъде използван индуктивен вариант за безжично доставяне на енергията. Това беше логично, защото в корпуса на Moto 360 не се забелязваха портове и куплунги. Твърде нереално изглеждаше предположението за зареждане чрез законите на кинетичната енергия. Конкретният индуктивен стандарт за зареждане не е уточнен, но може би ще е популярният стандарт Qi ( Чи ) на Wireless Power Consortium. Зареждане с индукция досега се използва само в часовника Qualcomm Toq, който вече е в продажба.

Изображенията са от Google+ страницата на фена и от страницата на Moto 360.comments powered by Disqus