GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-05-19 01:29:00Samsung и Intel подаряват умни часовници и миникомпютри на участници в конференция. Samsung стартира щедър конкурс за приложения за Gear.

Прочетохте ли статията ни за операционната система Tizen? Ако сте, значи сте наясно, че това е нов опит на Samsung и Intel за създаване на екосистема, която да конкурира тези на Android и iOS. Затова двете големи компании ще опитват и всякакви варианти да заинтригуват разработчиците, които пък да създават интересни приложения за платформата, което да доведе до развитието на един богат App Store (пазар за приложения). Полезните и разнообразни софтуерни приложения пък трябва да предизвикат крайните клиенти да купуват хардуерните продукти на двете компании, за да са доволни накрая и акционерите. Проблемът е, че има конкуренция с горните екосистеми (Android и iOS) и за времето на разработчиците.

Samsung Gear 2 Intel NUC mini PC
Samsung и Intel са избрали подход, който малко прилича на "кебапчийската" стратегия, позната у нас от дните преди изборите. Записаните участници в конференцията Tizen Developer Conference (#TDCSF14 e 3-то издание) ще получат безплатен умен часовник Samsung Gear 2 (подарък от Samsung) и NUC mini Pc (подарък от Intel). Целта е популяризиране на самото мероприятие, което ще се проведе през 2-4 юни в Сан Франциско. "Случайно" по същото време ще се провежда и годишното "дебелопърско" събитие на Apple. То се нарича WWDC2014 (Apple Worldwide Developers Conference) и е насрочено за 2-6 юни в ... Сан Франциско. За събитието на Tizen има четири такси - безплатно, 50$, 99$ и 150$.

Samsung вече раздаде като конкурсни награди няколко милиона долара в опитите си да накара разработчиците да създават приложения за Tizen. Надеждите им обаче са насочени най-вече към приложенията за умни часовници, които да накарат потребителите да купуват повече продукти от серията Gear. Затова от 7 май 2014г. Samsung стартира записването за специализирано глобално състезание за разработка на приложения за Gear 2. Наградния фонд е 1 250 000 долара. Първа награда е сумата от 100 000 долара в "кеш". За работата на разработчиците вече е предоставен безплатен SDK. Крайната дата на “Samsung Gear App Challenge” for Gear 2 Apps е 7 юли. То е третото издание на серията “Samsung Smart App Challenge”, която е стартирала през 2012г.. Освен конкурсите, Samsung започва и опознавателни и обучителни срещи с разработчиците на много места по света. Повече информация може да получите на специализирана по темата страница на Samsung.

Samsung Gear App Challenge 2014

Дано всички тези понякога "екстравагантни" инициативи помогнат за развитието на екосистемата на Tizen, за да видим желаното развитие и при умните часовници. Официален анонс за подаръците няма, но се надяваме, че циркулиращата информация е вярна.

Изображенията са от страницитe на Samsung Mobile Press, Samsung Wearables, Intel и Tizen.comments powered by Disqus