GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-06-01 18:29:00


Официалната страница на LG G Watch в глобалната страница на LG.


Пазарната премиера на LG G Watch приближава

LG G Watch умен часовник смарт smartwatch wearables LG-W100 LG-W015L

G Watch ще бъде първото устройство на LG с новата операционна система Android Wear на Google. Той бе представен на 18 март 2014г. заедно с Moto 360 на Motorola. Тези двама участника в престижния клуб "Android Wear" трябваше да се сборят за титлата "Първи умен часовник с Android Wear", но всичко показва, че от LG ще успеят първи да лансират свое носимо предложение на пазара. От корейската компания не крият особено ревностно информация за умния часовник от новото поколение, но някакси иформация липса. Едно е ясно - появата на  LG G Watch в търговската мрежа е съвсем близо.

Всички очакваха премиерата на G Watch на 27 май - датата на официалното представяне на LG G3 - новото им предложение за флагман в сегмента на смартфоните. Такова представяне не се състоя, но LG G Watch за пореден път се появи с епизодична роля в клиповете за представянето на новия смартфон. Медии и потребители отново не получиха конкретна информация за датата на пазарната премиера и евентуалната цена.

LG G Watch умен часовник

В следващите няколко дни обаче се появиха много по-интересни новини. В страницата на щатската агенция FCC се появи информация за заявка за разрешаване на употреба на ново устройство на LG. Става дума за умен часовник от LG с продуктов номер LG-W100 /  LGW100 / W100. Според документацията устройството е описано като Smart watch с BT и BLE ( Bluetooth low energy) свързаност, но с липса на 3G или 4G функционалност. Тези данни много точно съвпадат с непотвърден слух от последните дни, че LG G Watch се разработва в два варианта. Единият ще е с продуктов номер LG-W100 и ще бъде нормален умен часовник, а другият  ще е кодиран като LG-W015L и ще бъде самостоятелния умен часовник с USIM модул (Universal Subscriber Identity Module). Този модул ще позволява  на LG-W015L независимост от свързван телефон (или друго устройство) и самостоятелно провеждане на телефонни разговори, както и поддръжката на интернет свързаност. Ние одобряваме тази практика. Добре би било, ако още една компания, освен Samsung (с т.нар. Gear Solo), работи по самостоялен умен часовник, който няма нужда от свързано устройство. Независимите умни устройства са алтернатива, по която бъдещите умни часовници биха могли да се развият успешно. Очакваме тези две предложенията на Samsugn и LG през лятото, за да може публиката да прецени верния подход.

По-стари слухове предполагаха, че LG G Watch ще има 1.65-инчов дисплей с резолюция от 280 на 280 пиксела, както и вътрешна памет от познаните 4GB. Коментираната цена досега е 199$, а преди това беше 199 евро. В документацията към FCC забелязваме наличието на зарядно, което би могло да е във вид на поставка или стойка.

Преди няколко часа в Youtube се появи видеоревю (над това изречение) на немскоговорящ технологичен сайт, който е имал достъп до LG G Watch и неговата операционна система Android Wear. Малко по-късно клипът беше скрит, но ние го намерихме копирано при друг потребител в популярния световен сайт за видео споделяне. Във видеото нещата не изглеждат добре, особено за Android Wear. Не знаем кога е заснет материалът, но версията на Android Wear e много много "бета бета". В по-следваща новина на Gizmoera ще видите пък клип с интерфейса на Android Wear, в който нещата изглеждат много по-добре.

Очаквайте! Приближаващият Google I/O 2014 вероятно ще даде отговори на много въпроси за Android Wear и партньорите, участващи в клуба.comments powered by Disqus