GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-06-06 00:15:00


Предупреждение! Иформацията в тази новина не е официална, а е обобщение на последните слухове из мрежата около LG G Watch и Android Wear. Ние вярваме само на досегашните официалните данни, но публикуваме следващите информации за обща култура. :)


Нова информация за LG G Watch, Android Wear и евентуален LG-W120L

Първоначално "скромният" умен часовник G Watch на LG все повече се превръща в една от най-горещите теми в света на електрониката за носене. Не само защото вероятно ще бъде първият "смарт" часовник с новата операционна система Android Wear, но и заради своя много мощен хардуер и други качествени параметри. LG са уважаван производител, който в новия век се грижи за качеството. Разгледайте раздела ни с всички новини и статии около предстоящия LG G Watch.

LG G Watch умен часовник черен stealth black златист шампанско champagne gold

Последните информации около LG G Watch в световната мрежа се отнасят за изтекли кодове, файлове и приложения от фирмуера на LG G Watch. Вярвайки на тези данни и слухове, медиите и анализаторите са направили изводи и предположения, които ще ви представим в следващиге редове. Материалите се разпространяват из Интернет от някакъв нов източник на технологични тайни с twitter акаунт @upleaks. От него научаваме, че първоначално G Watch ще бъде директно продаван от LG в Австралия, Чехия, Германия, Япония и т.н..

LG G Watch екран Android Wear

Ако изтичането на фирмуера на часовника е реално (достъпен е за сваляне, но не сме го разглеждали), извадената от него информация сочи, че LG G Watch има кодово име Dory (едно от наименованията на вид риба). Dory ще бъде въоръжен с Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8226 вижте схема тук ) SOC чипсет с  четириядрен ( quad-core ) Cortex-A7 процесор (и Adreno 305 графичен чип), който ще работи до честота от 787MHz . Хм, това е хардуерна архитектура за смартфони ( и таблети) и безспорно голяма (твърде) мощност за часовник, но дано не се отрази върху възможностите на батерията на умния часовник за продължителна работа. Не е ли вече време за повече специализирани процесори за умни часовници? Из разкритите системни файлове се споменава и използването на Android 4.4W KKV51, където W би могло да се разчете като обозначение на Android Wear. LG G Watch ще има още педометър, дистанционно управление на камерата на смартфона, различни нотификации и други по-традиционни функции. Наличието на приложение с файлово име MicroDeskClock.apk би могло до означава функционирането на G Watch и като будилник за нощното шкафче. Открито са и разнообразни галерии от фонове и изображения в различки .apk файлове (показани са около тези редове), които би трябвало да се използвани за Google Now, апликациите за прогноза за времето и други приложения за събития. Предполага се и наличието на режим "Zen", който ще изключва уведомленията.

LG G Watch фонове

Надяваме се, че LG G Watch ще бъде финално представен този месец на популярното събитие Google Google I/O 2014, а след това да започнат продажбите. Последната коментирана цена е 199$, но сумата от 199 евро изглежда по-реална за нас.  

 

Видео от зареждането на LG G Watch и логото на Android Wear (или фейслифт на логого на Android)

Отново от свалените системни кодове на LG G Watch се появи и анимация с може би промененото лого на Android. Става дума за анимацията при зараждането (boot-ването) на умния часовник на LG.

 

 

Още варианти на LG G Watch?

В страницата на корейския мобилен оператор U+ се появи странен продуктов номер на устройство, което прилича на още един вариант на LG G Watch. Става дума за LG-W120L. Моделът се появява в менютата при търсене на предлаганите смартфони, но не разбираме корейската азбука и не можахме да открием това меню, за да ви покажем "скрийншот". Базираме се на информация от други технологични медии. Индекса L може да насочи логиката ни към предположението, че става дума за още един вариан с USIM (Universal Subscriber Identity Module) модул, който да позволява самостоятелното приемане и провеждане на телефонни разговори. Други източници в мрежата говорят и за още варианти с кодове LG-W105K и LG-W105S.

Изображенията са от twitter акаунта на @upleaks и от официалната страница на G Watch.comments powered by Disqus