GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-06-12 00:13:00


Дано скоро започнем да получаваме и официална информация.


LG G Watch идва с атрактива цена. Плюс още по-нова информация за очаквания умен часовник на LG.

Ако не се случи нещо неочаквано, LG G Watch ще бъде първият умен часовник с новата операционна система Android Wear. Предложението на компанията от Южна Корея e гореща тема в технологичните медии още от анонсирането си през март. Официалната информация е оскъдна, но "сушата" откъм новини през последната седмица в областта на носимата електроника, ни принуждава да публикуваме и по-малко достоверни детайли ( от 2 източника ) около все по-приближаващия G Watch.

Умен часовник LG G Watch с Android Wear

Новата непотвърдена информация отново идва от "разкривача" на технологични тайни @upleaks, който цитирахме преди няколко дни в друга статия за умния часовник на LG. Не знаем дали може да му се вярва, но е доста активен. Този път той публикува спецификациите на варианта LG-W100. Ето списъка:

  • Процесор: 1.2GHz quad-core Qualcomm APQ 8026
  • Безжична свързаност: Bluetooth 4.0 LE (Frequency range: 2400 MHz ~ 2483 MHz)
  • Дисплей: 1.65-инчов LCD с разделителна способност 280 × 280 пиксела ( 240 ppi)
  • Вътрешна памет за данни: 4GB
  • Свързване: 5 pin Micro USB Contact за данни и зареждане
  • Батерия: 400mAh Lithium Polymer. Ще предлага 36 часа в режим на готовност и 2 часа време за зареждане.
  • Размери: 37.9 x 46.5 x 9.95 'милиметра
  • Тегло: 61 грама с батерията ( за сравнение Samsung Gear 2 е 68г. , а Gear 2 Neo - 55 г. )
  • Самостоятелен USIM модул за телефония и интернет: Няма
  • Задна камера /  Предна камера: Няма / Няма


Това са детайли около хардуера на LG G Watch. Нова информация (слухове) за цената получаваме от друг източник.

Според технологичния портал MoDaCo LGE ще стартира разпространението на G Watch (съответно и на Android Wear) в Обединеното кралство на 7 юли, а  RRP цената (Recommended retail price - препоръчана крайна клиентска цена) ще да бъде малко под цената на Samsung Gear 2 Neo и Pebble Steel, но по-висока от тази на Sony Smartwatch SW2. Що се отнася до софтуерните детайли, LG първоначално ще поддържа английски, испански, френски, корейски и китайски. Традиционните възможности за умен часовник ще бъдат налични. Става дума за нотификации, гласови команди, записване на гласови бележки, хронометър, педометър, както и сензор за наклон (наречен е tilt, но май не е жироскоп).

Истинска информация вероятно (най-накрая) ще получим на приближаващото популярно събитие Google I/O 2014, което ще се проведе на 25 и 26 юни. Освен информация за LG G Watch и Google Android Wear, там вероятно ще чуем и повече подробности за впечатляващия Moto 360 на Motorola. Предполага се, че LG G Watch ще бъде предоставен като подарък за участниците, посетили горното събитие на Google. Разработчиците определено имат нужда  от реално устройство (досега с емулатори), за да творят по-удобно приложенията си, които пък да подпомогнат по-ускореното развитие на екосистемата на Android Wear.

Изображението е от клип в официалната страница на LG G Watch.comments powered by Disqus