GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-06-11 01:21:00


Готино: На страницата на G1 в официалния сайт на MOTA е сложено независимо ревю, което честно оценява плюсовете и минусите на G1. Дори в края на клипчето се казва: "За толкова пари - толкова". Готина търговска практика. Самият G1 се появи и в Groupon на промоция от 49,99$, което прави покупката на подобна джаджа с недостатъци още по-безболезнена.


MOTA SmartWatch G2 e стилен и евтин, но не толкова умен.

Нишата на умните часовници е във възход. А ние добре знаем, че подобни технологични територии с перспективни бизнес възможности и нисък финансов праг за влизане винаги привличат всякакви играчи, които биха искали да пробват късмета си. Амбициозната компания MOTA представи своето устройство MOTA SmartWatch G2 (Generation 2) като достъпно за предварителни продажби.

MOTA SmartWatch Generation 2

То се явява наследник на джаджата MOTA SmartWatch G1 (Generation 1 - линк има в ляво), за която ще прочете малко по-надолу. G2 има подобрена производителност, както и поддръжка на Google Now и Siri ( Apple ), което означава, че е съвместим с устройства, работещи с двете популярни операционни системи - Android и iOS. Според потребители, ако G2 се ползва само като Bluetooth слушалка, би трябвало да работи добре с всички останали съвремененни телефони (не само смартфони, WP). След свързване с главното устройство, G2 ще се ослушва за команди, които ще предава към Google Now и Siri ( те се намират на умното устройство, а не на G2), а след това ще препредава обратно отговора, спестявайки нуждата от неудобното боравене с по-големия уред . Минус за G2 e поддръжката само на  Bluetooth 3.0, което е съществен недостатък за съвременно носимо устройство, което трябва да преследва най-вече енергийна ефективност за себе си и свързаното устройство. От MOTA обещават работа до 72 часа в режим на готовност и до 3 часа в разговори. MOTA SmartWatch G2 има OLED дисплей, "премиум" високоговорителчета, микрофон, вибромотор за нотификации (входящи разговори, аларми), показване на Caller ID, както и функция против загубване на свързаното устройство. Предлага се 3 цвята (черно, бяло и червено) и 2 размера ( 7.5”  и 7” ), а цената е 79,99$. Доставките ще започнат от 20 юни.

Интересен и стилен продукт с атрактивна цена, но с незаслужено име SmartWatch. Според нас MOTA SmartWatch няма да е умен часовник, а носима Bluetooth слушалка във формата на гривна за ръка, която предлага няколко допълнителни функции. Правим подобен извод, базирайки се на информацията около предшественика MOTA SmartWatch G1, който получи твърде противоречиви отзиви от купувачите си, а дори бе заподозрян като ребрандирана китайска джаджа, която можете да намерите из сайтовете ( и дори в Amazon ) на половин цена. В тези китайски онлайн магазини дори намираме и уреди, които приличат на новия G2. Предлагаме ви няколко линка към подобни китайски версии на G1 ( тук , тук и тук ) и G2 ( тук и тук ) , а Вие решете дали става дума за еднакви устройства.

Според нас MOTA има нещо общо с тези продукти, но нейните са с добавена функционалност и подобрени характеристики, а да се надяваме и по-високо качество. А и разликата в цената е малка, което прави MOTA SmartWatch G2 приемлива базова покупка.comments powered by Disqus