GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-06-27 04:01:00


Важно! Всъщност Android Wear май все още не е официално активен. Това ще стане в началото на юни, когато започнат реалните доставки на LG G Watch и Samsung Gear Live към потребителите. Тогава ще се появят нужните "компаньон" приложения.

Много интересно: Завърши конкурсът за тапет на екрана на Moto 360. Финалистите и победителя можете да видите в блога на Motorola.


Нови клипове (от Google I/O) на впечатляващия Moto 360, който всички очакват трепетно.

През март тази година Moto 360 и LG G Watch бяха анонсирани като първите умни часовници, които ще заработят под управлението на Android Wear - новата операционна система за носима електроника на Google. Предложението на LG респектираше с обещана хардуерна мощ, но разкошният Moto 360 моментално грабна вниманието на публиката с уникален класически кръгъл дизайн, както и с обещание за внимание към детайла, качествени материали и изпипана изработка. Така красавецът на Motorola се превърна в най-очакван и желан умен часовник за тази година.

Motorola Moto 360 видео ревю

Последваха няколко месеца на слухове, спекулации и истини. Всичко очакваха събитието Google I/O 2014 (25-26 юни), където се предполагаше, че двата първоначални конкурента щяха да получат пазарната си премиера. Това наистина се случи с LG G Watch, а изненадващо и Samsung (със Samsung Gear Live) навлезе на пазара на устройства с Android Wear. Очакваната премиера на Moto 360 обаче не се случи. Умният часовник на Motorola все пак се появи на събитието като демострационно устройство за възможностите на Android Wear, но неизвестните за хардуерните му качества останаха. Няколко привилегировани медии обаче успяха да тестват закратко работещи екземпляри на Moto 360 ( заредени с демо приложения на Android Wear), а и самите родители (Motorola и Google) предложиха ново видео (първото долу) по темата.

Следващите клипове не дават съществена нова информация за техническите характеристики на Moto 360, но чудесно демонстрират работата и функциите на Android Wear, както и още повече ни "зарибяват" по Moto 360, демонстрирайки изящната му красота, изящност и прецизност.

Всъщност от клиповете се подразбират и няколко полезни нещица. Moto 360 май ще предлага корпуси в 2 нюанса - тъмен ( може би черен мат) и светъл (може да бъде определен като бял, сив, метален или стоманен). Сякаш подразбираме и каква е черната секция в единия край на екрана. Става дума за ограничение на хардуерния дизайн, което се налага от нуждата за поместване на важна електроника (за екрана) на точно това място. Целта е била намаляването на дебелината на рамката и размерите на корпуса. Може би ще е реализиран и Always-on режим на дисплея (подобно на LG G Watch), който ще редуцира яркостта на екрана, за да пази живота на батерията. Щастливите "тестери" споделят, че Moto 360 е много лек.Безспорно Moto 360 от Motorola e най-красивият умен часовник досега, а подобни клипове още повече повишават интереса и желанието за покупка. Засега обаче продажбите се забавят, а това води до появата дори на конспиративни теории. Може би просто Moto 360 не е готов. Или пък излиза твърде скъп за производство, което налага оптимизация на сметките. Иначе все още ни го обещават за лятото.

Изображенията са от официалния блог на Motorola.comments powered by Disqus