GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-06-13 00:29:00


Повече за Pebble можете да прочетете в нашата ОГРОМНА статия, обобщаваща ситуацията при умните часовници до средата на 2014г.


Лека промоция и водоустойчива каишка за Pebble Steel. Нов цвят Artic White за оригиналния Pebble в Best Buy.

Проектът Pebble e легенда в света на груповото микрофинансиране. Той успя да събере за малко време сумата от 10,3 милиона долара (целта е била 100 000$, но са събрани за 2 часа), която го прави най-успешната продуктова кампания, провеждана досега в популярния Kickstarter. Умните часовници на поддръжниците бяха произведени и доставени, а Pebble продължи развитието си на свободния пазар. В момента Pebble се продава (дори разпродаваше за дни) в големите търговски мрежи (и онлай версиите им) като Best Buy, Target, AT&T и Amazon.com. Така Pebble успя да продаде 400 000 ( включват се 85 000 Kickstarter Edition) бройки, а в периода от октомври 2013г.  до юни 2014г. е имал 18% дял от всички продажби на умни часовници в САЩ.

Умен часовник Pebble Steel

Pebble бе фаворит на потребителите през 2013г., все още е доста популярен (участва в дуопол в САЩ, където Samsung има 78%), а и занапред май ще успява да се бори с големите световни производители, които все повече населяват нишата. Това се дължи на простотата на работа, удобството, дългия живот на батерията, водоустойчивата изработка, богатите възможности за нотификации, честите обновления, както и все по-добрия Pebble appstore ( Google Play и iTunes / iOS ).

Pebble Steel бе представен в началото на година и бързо се превърна в успех. Той представляваше стилна и качествена метална опаковка за полезния пластмасов (плюс силикон и гума) любимец Pebble. Продуктите на Pebble се разпространяват онлайн и в търговската мрежа, но проспериращата компания има най-топло другаруване с гиганта Best Buy, който първи стартира продажби на Pebble преди година. Затова и Pebble Steel ще бъде предлаган с малка промоция в Best Buy. Там той ще бъде наличен (онлайн и в традиционните магазини) от 15 юни с намалена до 229$ цена. Ще се предлагат и двата познати варианта от неръждаема стомана и черен мат, но уловката е , че каишката в кутията ще бъде само една - кожената (черна). Досега Pebble Steel се доставя стандартно с кожена и метална каишки (верижки), съответстстващи на избрания цвят. В Best Buy металните верижки (пак неръждаема стомана и черен мат) ще се предлагат като отделен аксесоар. На официалната страница цената остава 249$. Новост в Best Buy е и предлагането на оригиналния Pebble, но с новия цвят - Artic Whitе, който досега се предлагаше ексклузивно само в Target.

Една от привлекателните черти на Pebble e възможността за смяна на каишките. За оригиналния Pebble е възможно смяната с широк кръг от стандартни каишки, които можете да намерите навсякъде. При Pebble Steel положението е малко по-специфично, но решения могат да се намерят. Оригиналните кожена и метална каишки на металния часовник не са много подходящи за среща с вода и течности. Затова силиконовото предложение SHANK (Richard Tracy Brand) може да се стори интересно на потребителите, които искат да опазят оригиналните си каишки при по-интензивно мокрене. Тази водоустойчива каишка предлага материал от мек силикон, променлива дължина, "тока" от неръждаема стомана, отверчица и различни цветове. Цената е само 24,99 долара (в чужбина), а офертата можете да видите тук или в Amazon. Видео с каишката можете да прегледате под това изречение.

Готини широки каишки за оригиналния Pebble можете да откриете на тази страница на Richard Tracy Brand. Има кожен и силиконов вариант, а възможните разцветки са доста. Цената пак е 24,99$.

За момента Pebble и Pebble Steel са препоръчителен избор за умен компаньон, ако вече сте се решили на покупка. При регулярните промоции нещата стават още по-приятни. Не така мислят родните митници, които ще измислят още доста допълнителни разходи, ако решите да си поръчате Pebble от някоя западна държава.

Изображенията са от страницата на Shank и блога на Pebble.comments powered by Disqus