GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-06-06 04:22:00


Дали трябва да се съмняваме в истиността на тази публикация? Хмм!


Прототип на Moto 360 е с огромни размери. LG G Watch също участва в демонстрация на разработване на интерфейс за Android Wear.

Легендарната компания Motorola разбуни духовете през тази година със своя умен часовник Moto 360. Той беше анонсиран на 18 март ( заедно с Android Wear) и веднага плени публиката със своя класически, но впечатляващ дизайн. Много от потенциалните потребители на носима електроника заявиха, че това е първият умен часовник, който "страстно" желаят да имат. И всички започнаха да следят новостите около Moto 360. Особено внимание се обръщаше на дизайна и появяващите се от време на време кадри на умния часовник. Най-отдавна видяхме следното официално изображение:

Moto 360 Google Android Wear official

Малко по-късно изгледахме интервю на технологичната медия The Verge с Джим Викс - главен дизайнер на умния часовник на Motorola. На ръката му видяхме компактния корпус на Moto 360.

Motorola Moto 360 умен часовник

В първите дни на юни в блога Android Developers Blog (води се официален) се появи публикация за работата по дизайна на интерфейса в Android Wear. Интерес предизвикаха няколко кадри, които включваха умните часовници LG G Watch и Moto 360.

Ъ!? Хобити ли работят като разработчици за Android?

Или Moto 360 e огромен часовник?

Moto 360 Android Wear интерфейс

Публикацията описва разликите в интерфейса на крадратния и кръглия часовници, както и процеса на изработването на дизайна на софтуера, но най-интересно е сравнението между размерите на G Watch и Moto 360, които се намират на китките на двама разработчици. Препоръчваме Ви да прегледате цялата статия на Androi Developers Blog. На аглийски език е, но дава много интересна информация за предизвикателствата при създаване на интерфейс за различните устройства, с които ще работи Android Wear.

LG G Watch и Motorola Moto 360 с Android Wear

G Watch на LG изглежда по-нормално.

LG G Watch smartwatch Android Wear

GizmoEra: Дали Motorola не са тръгнали по пътя на инженерите от Apple, за които се твърди, че планират iWatch в два размера - мъжки и женски? Или кадрите с големия Moto 360 са на прототип от много ранен етап, а сега размерите вече са коригирани към горните варианти? Или по-малките прототипи са грешните?

Изображенията са от официалната страница на Moto 360, Youtube видеото с дизайнера на Moto 360 и публикацията на Android Developers Blog.comments powered by Disqus