GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-06-15 01:48:00


Google I/O 2014 ще даде много отговори.


Нов умен часовник с Wi-Fi от Samsung?

Технологичният гигант Samsung Electronics (Самсунг Електроникс) е най-големият производител на електроника в света. От известно време е и монополист на пазара на умни часовници, но амбициите му за най-богат асортимент от подобни продукти не намаляват, а точно обратното. В момента компанията от Южна Корея предлага Galaxy Gear (непродадените бройки), Gear 2, Gear 2 Neo и умната гривна Gear Fit  ( не е точно умен часовник ). Вече публикувахме новини за предполагаеми или почти сигурни разработки на умен часовник с USIM модул ( SM-R710, а може би Gear 2 Solo), умен часовник с Android Wear (Galaxy Wear би било добро име за линията, но Samsung са отказали патента), както и умен часовник с кръгла форма (подобно на Moto 360). Чуха се и информации за коментари откъм Samsung за следващо поколение Gear и умен часовник (с Tizen) от най-висок клас.

Умен часовник Samsung SM-R382 Wi-Fi

Сега разбираме, че друг модел се е появил в страница на американската агенция FCC (Federal Communications Commission), но не можем да определим дали отговаря на някоя от предполагаемите разработки. В документите продуктът е идентифициран като SM-R382. Тази номерация е близка до серията Gear 2, където моделите са с номера SM-R38x. Документите показват още, че SM-R382 има малко по-малки размери от Gear 2. Gear 2 е с размери 36.9 на 58.4 милиметра ( Gear 2 Neo: 37.9 на 58.8 мм), а новият модел е с 37 на 46 милиметра, което означава, че е 12,4 милиметра по-къс. Въпреки по-малките размери, новото устройство съдържа една съществена хардуерна новост - 802.11 b/g/n Wi-Fi свързаност. Подобна функционалност досега не сме виждали в носимите електроники на Samsung. В детайлите за SM-R382 няма данни за възможност за връзка с мобилни мрежи (USIM модул), което означава, че не говорим за т.нар. Gear 2 Solo (SM-R710), който се очаква да има функция за самостоятелно провеждане на телефонни разговори, както и използване на данни (интернет) по мобилната мрежа. За избора на операционна система само може да гадаем. Освен с Tizen OS, модифициран Android и собствена модифицирана RTOS (за Gear Fit), Samsung би трябвало да работят и с Android Wear на Google, защото са сигурен партньор и в този клуб, където LG и Motorola вече анонсираха продукти.

Ако става дума за устройство с Android Wear, твърде вероятно е да чуем повече за него на събитието Google I/O 2014, което е само след няколко дни (25 и 26 юни).

Изображението е колаж от документите за SM-R383 в страницата на FCC.comments powered by Disqus