GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-07-27 17:25:00


HTC, моля, направете умен часовник с по-оригинална форма и дизайн! На ръбати предложения вече сме се нагледале покрай Samsung и LG.


Появи се изображение, която би трябвало да представя дизайна на първия умен часовник на HTC.

Реномираният производител HTC отдавна е заявил участие в модерния пазар на носима електроника. От тайванската компанията дори определиха сегмента като "критичен" и не криеха подготовката на подобни предложения. Появиха се и слухове за вече показани 3 подобни продукта пред ограничена (в смисъл на тесен кръг :) ) публика на MWC (Mobile World Congress) в началото на годината, но засега официален анонс за предстояща премиера липсва. Очаква се навлизането на HTC в нишата да стартира с умен часовник, а понеже производителят отдавна  е обявен като партньор на Google за "инициативата Android Wear", името на операционна система май е лесно за отгатване. Името на продукта пък не е много ясно, но най-спряганите предположения са HTC One Wear и HTC One Watch.

Все по-популярният (и с все по-верни информации) технологичен шпионин и информатор evleaks представи изображение в Twitter акаунта си, на което би трябвало да виждаме истинския външен вид на първия умен часовник на HTC.

HTC умен часовник репродукция Android Wear

Виждаме правоъгълна (може би квадратна) форма, макар досега винаги да се е коментирало, че HTC ще последва Motorola, избирайки кръгъл дизайн за часовника си. Забелязва се и познат полиран метал (стомана или алуминий), какъвто май вече сме виждали в смартфон флагманът HTC One. Предполага се, че умният часовник ще идва в същите цветове като смартфона, за да бъде отговарящ и като дизайн компаньон на флагмана. Има предположения, че ще се появи и вариант с корпус от поликарбонат.

Интерфейсът на изображението напомня на фирмената модификация HTC Sense, но това не е възможно, защото Google отдавна обяви, че засега няма да позволява модификация на визията на Android Wear от страна на производителите.

HTC Smartwatch Android Wear reproduction

Самият @evleaks обяснява, че изображението е създадено от Phone Designer, но напълно отговаря на реалния вид на корпусът и верижката на часовника. Използвана е изтекла информация от производителя. Интерфейсът на екрана е направен допълнително "за красота", за да не бъде дисплеят празен или черен.

Други нови подробности за очаквания умен часовник на HTC засега няма. Ако шумът по темата е коректен, очакван период за официален анонс би трябвало да бъде периодът около началото на месец септември.

Изображенията са от FB страницата на Phone Designer и Twitter акаунта на evleaks.comments powered by Disqus