GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-07-03 01:22:00


Moto Maker е онлайн услуга за "къстъмизация", която позволява персонализиране на закупуваните устройства. В момента за Moto X там се предлагат избор на цвят на предния панел, задния панел, детайлите (бутони, ръбове и т.н.), както и собствен надпис по корпуса.


Moto 360 може би ще се предлага в Moto Maker

Android Wear е темата на годината при умните часовници. Това е актуалната платформа за умни часовници, около която ще се случват новините в следващите месеци. LG G Watch и Samsung Gear Live вече получиха официални премиери на Google I/O, но почитателите на впечатляващия Moto 360 се наложи да "потърпят" още малко. До незнайната дата на премиерата ще трябва да се задоволят с регулярно "изтичащите" информации за красивия кръгъл "смартуотч" на Motorola.

Умен часовник Moto 360

Интересните детайли за джаджата през тази седмица са свързани с информацията, че  премиерата на Moto 360 може би ще се състои заедно с тази на смартфона Moto X+1, който се явява наследник на популярния флагман Moto X. Моментът на появата се очаква да бъде някъде около август, което би било логично, защото Moto Х беше представен точно през август миналата година. Най-интересното твърдение е, че има възможност двата продукта да се появят в онлайн услугата Moto Maker, където Motorola предлага допълнително конфигуриране ( и закупуване) на продуктите си. Там в момента се предлага само Moto X. Засега сме запознати с черния (матов метален) и сив (сребърен, стоманен метален) корпуси на Moto 360, както и 3-те показани каишки - кожена, метална и гумена. Не сме наясно какви биха могли да бъдат останалите опции, които Moto Maker би могъл да предлага за Moto 360, но предполагаме, че би трябвало да има доста повече възможности за конфигуриране.

Ключов момент в тазгодишното развитие на умните часовници бе събитието Google I/O в края на юни. Следващ интересен период явно ще бъде краят на лятото, когато очакваме Moto 360, както и още няколко Android Wear предложения от реномирани производители. Премиери са обещали големи играчи като HTC (може би One Wear) и ASUS (може би Robin).

Ново! В китайския онлайн магазин Jingdong JD.com се появи страница за продажба на Moto 360. Цената е 2800 юана, която в щатска валута прави около 450$ ( ще има разлика по регионите на света, но е показателна). Това е около 2 пъти повече от цената на конкурентите LG G Watch и Samsung Gear Live. Има очаквания, че Moto 360 ще е "по-премиум", което прави подобна цена логична. Може би и някакви производствени предизвикателства около кръглия дизайн също я правят логична. Иначе е твърде рано за обявяване на цена, а и не знаем колко е сериозен този китайски онлайн магазин, но информацията е интересна.

Изображенията са от страницата и блога на Motorola.comments powered by Disqus