GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-07-28 23:09:00


Знаете ли, че Tesla Model S има 17" инчов монитор на централната конзола? Разгледайте галерията на модела тук!


Tesla Command управлява Tesla Model S чрез умен часовник с Android Wear

Знаем, че няколко българи вече са щастливи собственици на фамозния електромобил Tesla Model S. Възможно е и някой от тях вече да е притежател на умен часовник с Android Wear. Почти невероятно е обаче някой от тях да чете страниците на Gizmoera. Затова информацията в тази новина няма нужда да е полезна и приложима за някой, а просто трябва да ни демонстрира пристигането на бъдещето на носимите технологии в настоящото ежедневие. Платформата Android Wear е гранична точка за носимата електроника, каквато са автомобилите на Tesla Motors за автомобилостроенето.

Предлагаме Ви да изгледате кратък клип, показващ приложението Tesla Command в действие. То е предназначено за часовници с Android Wear и служи за управление на конкретен автомобил - Tesla Model S. Може да бъде изтеглено от Google Play . Засега софтуерът има базови функции, но са планирани доста повече. Реализирането им не би трябвало да е трудно, защото автомобилите на компанията Tesla Motors сами по себе си са едни големи преносими компютри на колела. Показаните във видеото функции са отключване/заключване на вратите, отваряне/затваряне на панорамния люк, както и активиране на "бибитката" (за намиране на паркинг). Както ще видите в клипа, приложението работи бързо и точно. Стартира се с гласова команда към Google Now. Използването на Tesla Command изисква единствено логване в онлайн системата на Tesla през Android приложението в смартфона. Разработката на приложението нe е на Tesla Motors.

Tesla Command e Android Wear приложение за Tesla Model S

Tesla Command e обявено като приложение Tesla Model S, защото в момента той е единственият модел на Tesla Motors в производство. Съвсем скоро стартира производството на Model X. Очаква се и премиера на бюджетен модел с име Model 3. Вероятно приложението ще си работи безпроблемно и с тях.comments powered by Disqus