GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-08-16 22:59:00


От Asus обещаван на участниците, че ще могат да  “experience our latest innovations!”.


Първи умен часовник от Asus през септември, а скоро и наследник

Тайванският производител ASUS ( ASUSTeK Computer Inc. ) става поредната технологична компания след Huawei, Microsoft, Samsung, Sony и Motorola, която обявява специализирано събитие за журналистите в дните около берлинското изложение IFA 2014 (5-10 септември 2014г). Предстоящи продукти, които се очаква да бъдат разкрити на това мероприятие на Asus, са  предложенията в освежената линия от смартфони ZenFone, но по-интересно за нас би било твърде вероятното представяне на умен часовник, управляван от Android Wear. Устройството с кодово име Robin вероятно ще бъде най-тънкото предложение сред устройствата с платформата на Google за носима електроника. Умният часовник на Asus ще бъде и най-евтиния продукт, защото очакваната цена e някъде между 99$ и 149$.Asus умен часовник с Android Wear

Информация за официална премиера и горните очаквания получаваме от портала  Focus Taiwan, който твърди, че Jerry Shen (СЕО-то на Asus) e обявил пред инвеститори, че компанията ще навлезе в пазара на умни часовници. Това щяло да се случи точно в Берлин и ще бъде придружено с агресивна маркетингова компания. Shen също е съобщил, че творението на Asus e прието много добре от Google, които са харесали добрия дизайн и ниската цена. Най-интересната част от новината е твърдението, че Asus все още не са представили на пазара първия си умен часовник, но поради големите перспективи на тази ниша, вече обмислят негов наследник. От компанията явно не виждат възможности за големи финансови успехи с умните часовници в най-близко време и първите им поколения, но искат бъдат напълно готови с конкурентни следващи поколения за след година, когато очакват пълния пазарен успех на носимата електроника.

Ново: ASUS официално "тийзваха" във Facebook страницата си, че ще представят умен часовник на IFA 2014. Публикуваме изображението.

Asus ZenWatch умен часовникcomments powered by Disqus