GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-08-30 01:49:00


Платформата Tizen на Samsung вече предлага над 1000 софтуерни приложения, но Android Wear е модната опасност и оцеляването ще е трудно. Тези 2 продукта на Nike и Nokia обаче са страхотни.


HERE за серията Gear на Samsung. Nike+ Running за Samsung Gear S.

Samsung току-що представи нов модел в богатото си портфолио от електроника за носене. Samsung Gear S предлага извит екран ( 2-инчов правоъгълен AMOLED ), автономна мобилна връзка (2G и 3G свързаност), Wi-Fi, Bluetooth, множество сензори и операционната система Tizen. Хардуерно Gear S е "комбайн", но за успеха е нужна и добра софтуерна подсигуреност. Затова партньорите на гиганта веднага започнаха да предлагат страхотни софтуерни приложения за джаждата.

 

НЕRE за Gear от Nokia

Nokia HERE за Samsung Gear S и други Tizen умни часовници

Тази седмица Nokia анонсира своя пълноценен навигационен софтуер HERE във версия, която ще работи с умни часовници, управлявани с Tizen OS. С помощта на този безплатен продукт ползвателите ще могат да проверяват текущото си местоположение, да търсят дестинации и да получава упътвания "стъпка по стъпка". В определени градове ще може да се ползва и актуална информация за разписанията и маршрутите на обществения транспорт. При Gear S тези възможности ще могат да бъдат най-пълноценно ползваeми, защото дори няма да има нужда от свързан смартфон. Приложението ще може да работи и без интернет връзка, а изтеглените карти на цели региони и страни ще могат да се използват в "онлайн" и "офлайн" режими.

В момента HERE e в тестова бета версия, а финалното приложението съвсем скоро ще бъде достъпно за собствениците на определени Samsung смартфони с Android, които ще трябва да притежават и умен часовник с Tizen. Повече по темата може да проследявате в блога на HERE.

Nike+ Running превръща Samsung Gear S във фитнес "тракер"

Samsung и Nike явно са се обединили предварително, за да представят Nike+ Running за Samsung Gear S паралелно с представянето на поредното силно попълнение в портфолиото за носима електроника на гиганта от Южна Корея.Nike+ Running за умен часовник Samsung Gear S

Новият вариант на популярното приложение на Nike превръща новия умен часовник във фитнес "тракер", който позволява на спортуващите потребители да оставят масивния смартфон вкъщи, но въпреки това да могат да използват карти на трасето, да следят прогреса на тренировката, да трупат статистика в реално време и да се мотивират за повече постижения. Nike+ Running събира не само информация за дистанция, скорост, темпо, крачки, сърдечен ритъм и параметри на NikeFuel, но позволява управление на музиката и споделяне на спортните успехи в социалните мрежи. За осигуряването на тази богата функционалност софтуерът използва данните от A-GPS модула, 3G свързаността и множеството сензори на Samsung Gear S. Приложението ще бъде предварително инсталирано в Samsung Gear S при стартиране на доставките, което означава някъде през октомври.comments powered by Disqus