GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-08-27 23:07:00


До множеството премиери през септември сигурно ще бъдем засипани с "тийзъри".


LG и ASUS ни "тийзват" с кадри на умните си часовници, който ще представят на IFA 2014

 

Западната дума "тийзър" може да бъде обяснена като реклама без напълно ясен и официално обявен продукт, който да се рекламира. Този рекламен подход се практикува от много години по цял свят. Същината му е сравнителна елементарна – преди да се развие същинската рекламна кампания се планира малък период, в който се разкриват отделни елементи (серии) от рекламата, но не и нейната същност – рекламираният продукт и пълните му характеристики. Този "тийзър" (teaser) цели да провокира потребителите към задаване на въпроси за тайнствения обект на промотиране, а оттам да ги накара да се интересуват от темата, което пък води към финансови постъпления за рекламодателя. Заради добрите технологични шпиони и активните медии, продуктите, които са обект на нашата публикация, не са чак толково неясни, но LG и ASUS ни подгряват за премиерите им с малко "тийзване".

 

През последните дни разбрахме, че ASUS и LG ще представят умни часовници през септември. Asus обещаваше да се отчете с достъпен умен часовник с по-закръглени форми, а LG заложи на изцяло кръгъл дизайн, какъвто публиката явно желаеше след обявяването на впечатляващия Moto 360 на Motorola. Евентуалните премиери са съвсем близо и рекламните отдели на двата гиганта са се активизирали, за да подгреят публиката. В последните часове се появиха "тийзъри" на предложенията, чийто имена се очакват да бъдат ASUS ZenWatch (досега Robin) и LG G Watch R (може би от Round).

Asus ZenWatch умен часовник

ASUS се отчете с "тийзващи" изображение (в Facebook страницата си ) и клипче (в YouTube канала си). За тайванската компания разработката се явява първи опит в пазара на умни часовници. На скицата и видеото се вижда закръглен корпус, верижката изглежда кожена, а бутони не се забелязват. Джаджата изглежда по-тънка от конкурентите в момента, а и такава беше заявката от страна на тайванската компания. Заявено е и, че ZenWatch ще бъде най-евтиният продукт сред умните часовници с Android Wear. Цената трябва да е между границите 99$ и 149$. Останалите параметри ще са ясни след началото на IFA 2014.

LG G Watch R умен часовник

LG пък вече представиха "тийзър" видео и сега пуснаха едно малко по-ясно изображение. В него има важен надпис, който потвърждава, че LG G Watch R ще бъде с изцяло кръгъл дисплей. Това много ще хареса на публиката, която мърмореше против черната лента в долния край на Moto 360. Там беше събран хардуер, който беше нужен на дисплея, а Motorola не успяваха да го съберат другаде. Явно LG са успели, но нека да видим за сметка на какво.

GizmoEra присъда: Творенията на LG и ASUS изглеждат готини, защото приличат на нормални часовници. Дано техническите им параметри и качеството са конкуретни.

Изображенията са от Facebook страниците на LG и ASUS.comments powered by Disqus