GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-08-25 20:21:00


Сигурно много от феновете на умните часовници са се чудели защо Moto 360 няма конкуренти в дизайна. Вече започва да има.


LG ще представи кръглия умен часовник G Watch R. Вероятно това ще се случи по време на IFA 2014.

Берлинското технологично шоу IFA 2014 ( 5 -10 септември) неочаквано се очерта като най-голямото събитие в света на умните часовници за тази година. Няколко големи премиери вече са обещани, а всеки ден добавяме по нещо ново в списъка с очакваните анонси . От Sony се очаква представяне на SmartWatch 3, Asus обещава бюджетет продукт с кодово име Robin, Samsung може би ще покаже Samsung Gear 2 Solo, а дългоочакваният симпатяга Moto 360 на Motorola този път не би трябвало да пропусне пазарната си премиера (предвидено е специално събитие преди IFA).

Тези дни в канала на LG Mobile Global във видеопортала YouTybe се появи официален клип, който разкрива, че и LG ще представи ново "wearable" предложение по време на IFA 2014. Видеото разкрива, че става дума за умен часовник с кръгъл дизайн, който вероятно ще се нарича G Watch R. С лека ирония към Moto 360 в кадрите се акцентира върху изречение "For a perfect circle". Това подсказва, че вероятно LG са успели да съберат хардуера за дисплея под екрана и са избегнали нуждата от дразнеща черна лента (елемент), каквато виждаме в долния край на корпуса на Moto 360. Клипчето не дава много информация за останалите параметри на LG G Watch R, но все пак се забелязват кадри с функционалност на компас и педометър. Почти сигурно е, че управлението над хардуера ще бъде предоставено на Android Wear.

Явно LG залага много на нишата на умните часовници, предлагайки нов модел доста скоро след LG G Watch през юли. Вече имаше различни слухове и подозрения, че LG работи по следващо поколение на умен часовник след LG G Watch, но сякаш твърде малко се прокрадваше идеята, че предложението ще бъде с класически за часовник кръгъл дизайн. Едва през последните седмици корейски медии започнаха да коментират възможността за представяне на нова носима електроника от LG по време на IFA 2014.  Очакваните славен момент на премиера и пазарен успех на Moto 360 може би ще бъдат опасно помрачени от появата на LG G Watch R. Междувременно се потвърждават и слуховете, че Samsung също работи по умен часовник с кръгъл дисплей, макар и да лидерът в нишата да е далече от готовност за пазарна премиера. Участниците в тази технологична битка май стигнаха до извода, че  качествата на умните часовници в съчетание с класическия дизайн на механичните часовници е формулата, която предизвиква най-голям интерес сред публиката.  Всичко интересно и тайнствено за тази година в нашата любима ниша предстои да се изясни в следващите седмици.comments powered by Disqus