GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-08-28 12:05:00


От LG описват LG G Watch R като “the world’s first watch-style wearable device to feature a circular Plastic OLED (P-OLED) display and utilizes 100 percent of its watch face.”


Ето го LG G Watch R!

Вторият умен часовник на компанията от Южна Корея е и втори анонс с кръгъл дизайн на голяма компания след впечатляващия Moto 360 на Motorola. LG G Watch R вече е официално показан.

LG G Watch R умен часовник магазин цена
Публиката още в началото хареса кръглия дизайн, който караше умните часовници да изглеждат като нормални ръчни часовници. Moto 360 на Motorola беше първата носима електроника от новото поколение, която грабна окото на потребителите. Красивата външност и качествените материали бяха съвсем леко компроментирани от малката черна зона (лента), която се намираше в долния край на екрана на Moto 360. Там бе събран важен хардуер за дисплея, защото не му беше намерено друго място. При LG проблемът някакси е решен, вероятно със скриването на нужния хардуер в по-дебелата рамка. Екранът е перфектен кръг, но Moto 360 e с по-изтънчен корпус.

Дисплеят е една от характеристиките на LG G Watch R, с която от LG най-много се гордеят. Те са използвали 1.3-инчов P-OLED (Plastic OLED) панел с резолюция от 320 по 320 точки. Производителят декларира впечатляващо качество на екрана дори на ярка слънчева светлина. Това беше голям проблем за досегашните умни часовници с Android Wear. Новата джаджа използва стандартна кожена каишка (телешка кожа) с ширина от 22 милиметра, което означава, че смяната й ше бъде лесна и ефектна задача. Корпусът е стоманен, а защитата е по стандарта IP67.

Хардуерните спецификации на LG G Watch R са по-очаквани, защото всъщност той се явява по-класическа и по-красива форма на оригиналния G Watch. Мощността идва от процесор Qualcomm Snapdragon 400, "тиктакащ" на честота от 1.2Ghz. Вътрешното място за данни е 4GB, а оперативната памет има 512MB RAM. Батерията e с рекордните до момента 410mAh. Сензорите са жироскоп, акселерометър, компас, барометър и измервател на сърдечния ритъм. Обещаните са колекции от готини тапети за екрана, както и фирмени здрави и фитнес приложения.

LG G Watch R умен часовник
Единствената лоша новина е, че ще трябва да изчакаме малко за покупка на LG G Watch R. Той ще бъде детайлно показан в началото на септември в дните на IFA 2014, но доставките щели да стартират след октомври на определени пазари. Може се изчаква пристигането на новия Android L. Цената пък въобще не е ясна.

Обобщаваме кратко и основните технически данни на LG G Watch R:

  • Чипсет: 1.2GHz Qualcomm® Snapdragon™ 400
  • Дисплей: 1.3-inch P-OLED Display (320 x 320)
  • Памет: 4GB eMMC / 512MB RAM
  • Батерия: 410mAh
  • Операционна система: Android Wear™ (compatible with smartphones running Android 4.3 and above)
  • Сензори: 9-Axis (Gyro/ Accelerometer/ Compass), Barometer, PPG (photoplethysmography Heart Rate Monitor)
  • Цветове: Black
  • Други: Dust and Water Resistant (IP67)

GizmoEra мнение: Само за няколко дни пред Moto 360 се издигна един опасен противник. Може би е вярно предположението, че оригиналният LG G Watch е бил само тестова платформа, която да прокара пътя на истинския играч G Watch R. Трябва да изчакаме още малко, за да проверим в практиката как се справят интересните дисплей, дизайн и батерия.

Изображенията са от официална страница на LG за медии.



comments powered by Disqus