GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-08-10 17:01:00


Какви китки имат тези технологични блогъри? Moto 360 на едни снимки е 2 пъти по-голям от ширината на ръката, а на други е 2 пъти по-малък. Или има нещо съмнително в някои снимки?


Нови спецификации и снимки на Moto 360

Най-дългоочакваните умни часовници на близкото бъдеще безспорно са Moto 360 и iWatch. Понеже съществуването на продукта на Apple въобще не е сигурно, затова горещата тема за портфейлите на публиката остава да бъде дизайнерското творение на Motorola Mobility (част от Lenovo). Стартирането на продажбите на Moto 360 бе обещано за края на лятото, но все още няма обявена официална дата.

Moto 360 умен часовник цена магазин

Вече измина половин година от представянето на умния часовник по време на анонса (в края на март) на новата операционна система Android Wear, която Google създаде, за да завземе пазара на електроника за носене (wearables). На събитието Google I/O (25-26 юни) журналисти успяха да се докоснат до ранните версии на часовника, но доста от детайлите оставаха неясни. Неизбежно плъзнаха всякакви слухове. Нова галерия със снимки и нещо като ревю на Moto 360 станаха достъпни тези дни, благодарение на италианския технологичния портал MisterGadget.net / lucaviscardi.eu, който се е добрал до бройка от устройството и е прекарал известно време с него. Впечатленията и снимковия материал, ако са истински, дават доста пълноценна информация за новата джаджа, а и опровергават някои спекулации. Възможно е и бройката да не е финална версия на Moto 360.

Материали и качество

Корпусът на Moto 360 е от неръждаема стомана. Според нас капакът на гърба би могло да е от друт материал. Тялото ще се предлага в 2 цвята - черен (мат) и сребрист (метален, сив). В последните дни се появиха слухове, откъм китайски медии, че Moto 360 ще бъде изработен в пластмаса. Това шокира по-доверчивите фенове, но другите твърдо не се хванаха на провокацията спрямо този премиум продукт. Доводите на спекулациите бяха, че металното тяло би заглушавало вълните за зареждане и комуникация.

Зареждане

На снимките за първи път можем да видим безжичното зарядно устройство. Moto 360 ще се зарежда безжично чрез магнитна индукция. Не е напълно ясно, но най-вероятно по стандарта Qi. Практичната стойка (станция) удобно се комбинира с часовника и ще позволява употребата му и при зареждане. Степента на заряд се показва от готин син индикатор, който обаче изглежда малко странно, защото знаем, че Google забранява модифицирането на интерфейса на Android Wear. Възможно е това да е кадър при изключена операционна система.

Motorola Moto 360 умен часовник

Безжичното зареждане може да се окаже важен плюс за пазарния успех, защото подходът (пинчета и приставка) при Sasmung Gear Live и LG G Watch създава проблеми, а и е по-неудобен. При някои потребители на Gear Live се появиха проблеми със счупване на пластмасови елементи (контактуващи с приставката за зареждане), а при G Watch се появяваше корозия по пиновете. При G Watch проблемът е коригиран чрез софтуерно обновяване, което спира ненужното протичането на ток.

Сензор за осветеност

Moto 360 ще е оборудван с важен сензор, отличаващ го от досегашните конкуренти, базирани на Android Wear. Става дума за сензор за светлина, който ще позволява автоматична настройка на яркостта на дисплея.

Други сензори и качества

Информацията на гърба на часовника е най-интересна. Вероятно това е лепенка, която трябва да се отстрани след разопаковане на часовника, но тя дава информация за защита от прах и вода по стандарта IP67, както и включването в конфигурацията на оптичен сензор за сърдечен ритъм. Верижките са сменяеми. Има си и педометър.

Умен часовник Moto 360 с Android Wear

Батерия и консумация

Издръжливостта на батерията е оценена от като 2 пъти по-голяма от тази на LG G Watch. На практика това означава 2 дни и половина при усилена употреба и до 4 дни при спокойно ползване. Това е чудесно, ако е вярно. Ежедневната нужда от зареждане е една от най-неприятните спънки пред масовото навлизане на новите умни часовници, управлявани от Android Wear.

Цена и пазарна премиера

Цената трябва да е около 250 евро. Очакваната дата за премиера е "по-късно това лято", но този сезон скоро ще свършва. Вероятно ще се случи с представянето на смартфона Moto X+1.

Дребни детайли

Възможни са проблеми с приложенията заради кръглия дисплей. Някои приложенията можело да не работят. В италианската публикация виждаме и полезно сравнение с размерите на LG G Watch, но не е за първи път.

GizmoEra: Малко по малко детайлите около красивия умен часовник Moto 360, който спечели симпатиите на публиката с елегантния си дизайн, започват да се изясняват. Крайно време е Motorola да бъде готова с продукта си.

В статията сме използвали само 3 снимки . Всички снимки (26бр) може да разгледате в галерията на MisterGadget.net (www.lucaviscardi.eu)comments powered by Disqus