GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-08-10 00:42:00


НОВО: Новината вече не е много актуална. Умният часовник ще се казва Samsung Gear S и вече е официално представен. Повече прочетете тук.

Гигантът от Южна Корея твори поколение след поколение от умни часовници, а другите спят. Някой като тях вече плакаха.


Samsung Gear Solo (или Gear 2 Solo) със SIM карта (USIM модул) може би ще бъде представен по време на IFA2014

Редица слухове през изминалите месеци спрягаха името Samsung Gear Solo. Вероятно те ще се окажат верни и умен часовник с USIM модул (USIM модул - Universal Subscriber Identity Module) ще бъде представен покрай почти официално обявените анонси на нови продукти от Samsung (Galaxy Note 4, Samsung Gear VR, други устройства и аксесоари), които ще се случат на 2 събития през септември. Корейската медия The Korea Herald публикува новина, че Samsung ще представи Gear 2 Solo (ила само Gear Solo) на събитието IFA 2014, което ще се проведе в Берлин между 5 и 10 септември. Твърде е възможно анонс на новата джаджа да бъде направено на познатото събитие Unpacked (Episode 2) на Samsung, което пък е планирано за 3 септември.

Знаем, че засега Android Wear не поддържа SIM карти. Затова новият продукт в богатото портфолио от носима електроника (wearables) на Samsung вероятно ще използва операционната система Tizen. Това беше предполагано от досегашните слухове, които също коментираха наличието на вградена камера, GPS модул, Bluetooth свързаност и сензор за сърдечен ритъм (любим сензор на Samsung). Очаква се чрез 3G свързаност Gear Solo да предлага самостоятелно провеждане на телефонни разговори и ползването на интернет ресурси за захранване на приложенията с данни. Познавайки досегашните умни часовници на Samsung, можем да кажем, че дизайнерски едва ли Solo ще се различава много от другите членове на серията Gear.

Samsung Gear 2 Solo на IFA2014 и Unpacked

GizmoEra мнение: В света на умните часовници има 2 подхода. Досешните продукти зависят от свързано устройство (смартфон, таблет). Автономни предложения със собствена мобилна връзка предлагаха само китайските манифактури и някои малки специализирани производители. Крайно време е да видим представител на самостоятелните умни часовници от голям производител. Така потребителите ще могат да определят правилната посока на развитие на носимата електроника.comments powered by Disqus