GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-08-17 02:32:00


Sony твори умни часовници от години. Дано са си взели поука, защото предните модели страдаха от някои недостатъци.


Sony Smartwatch 3 - някои предположения за параметрите му

Пазарът на носима електроника продължава да расте, привличайки все повече нови участници, но популярната компания Sony вече има голям опит в тази технологична ниша. Японският концерн беше първият голям производител, който се включи в сегмента на умните часовници, представяйки вече две поколения на своя Smartwatch (Sony SmartWatch и Sony SmartWatch 2 ). След година затишие май вече е  време за трето поколение на джаджата. Може би това ще се случи около берлинското събитие IFA 2014, което ще се проведе от 5 до 10 септември 2014г.. От Sony са обявили пресконференция, която ще се състои на 3 септември между 16:15 и 17:00ч. (CEST), което означава, че ще бъде около мероприятието на Samsung.

Sony Smartwatch 3

Поканата за събитието съдържа различни изображения, които подсказват за премиери на нов смартфон, телевизор и други електроники. Не се забелязва кадър с умен часовник, но ако представеният смартфон бъде флагманът Xperia Z3, то такова премиум устройство би се нуждаело от подобаващ компаньон. Затова тези дни плъзнаха слухове за евентуалната поява на Smartwatch 3, който няма да бъде управляван от модерната в момента екосистема Android Wear, макар от гиганта да не изключват използването на тази платформа в следващи носими продукти. Засега Sony не е партньор на "инициативата Wear" и ще заложи отново на своя Android-базирана операционна система. Бродещи из мрежата предположения коментират, че Smartwatch 3 ще има безжично зареждане, трансфлективен екран с подобрена резолюция, устойчивост на прах и вода, подобрен интерфейс, както и подобен на предшествениците му квадратен дизайн. Най-интересната нова информация е твърдението, че умният часовник на Sony ще предлага самостоятелна работа чрез вграден Wi-fi модул. Зависимостта от свързано устройство ще остане само за случаите, когато ще трябва да се ползват базовите телефонни функции на смартфона. Няма изявления от Sony, които да дават повод за всички тези предпложения, но IFA2014 e съвсем скоро и ще получим отговори само след 2 седмици. Очаква се продажбите да стартират няколко седмици след премиерата.

Изображенията са от официални страници на Sony. *Малката снимка представя Sony Smartwatch 2 (SW2).

НОВО: "Случайно" изтекло изображение във Facebook страницата на Sony показва непознат умен часовник, които изглежда работи под управлението на Android Wear. Джаждата приличи на LG G Watch и Samsung Gear Live. Може би е разработка, която все още е далече от премиера. Снимката е от басейн, а екранът изглежда учудващо добре на външна светлина. Верижката е малко странна. Sony бързо са премахнали "грешното" изображение. Може да го откриете в Мрежата.comments powered by Disqus