GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-09-06 21:33:00


Android Wear засега има сериозна конкуренция в лицата на Tizen и специализираните операционни системи на Pebble, Sony, модифицирани Android версии и т.н.. Да не забравяме и тайнствения iWatch на Apple.


Слухове: Android Wear 2.0 около 15 октомври

Android Wear е версия на Android на Google, предназначена и оптимизирана за умни часовници и друга електроника за носене. Тя бе анонсирана в началото на годината, появи се за първи път в устройства (Samsung Gear Live и LG G Watch) през юли, "нароиха" се и съвместими приложения, а в новините преди няколко дни Ви уведомихме, че от Google планират серия от обновления за операционната система, които трябва да добавят нови умни функции. До края на годината бе обещано въвеждане на полезни и практични неща като поддръжка на GPS, свързване с различни Bluetooth устройства  (примерно offline music playback към безжични слушалки), както и възможност за модифициране на интерфейса(екрани за часовника, който ще се свалят от Google Play ).

Android Wear 2.0 Google

Днес се появявя информация, че Android Wear версия 2.0 ще се появи като OTA (over-the-air) обновление около 15 октомври. До тази дата ще бъдат пускани и по-малки освежавания, а първото от тях се очаква още тези дни. То ще предлага улекотена навигация в интерфейса, както и подобрено гласово командване.

Представянето на Android Wear 2.0 вероятно е съобразено с излизането през следващия месец на новите умни часовници Motorola Moto 360, LG G Watch R, ASUS ZenWatch и Sony Smartwatch 3 (има GPS модул), както и със тартирането на официалното разпространението на Android L ( може би ще се казва Lemon Meringue Pie). Вероятно новата версия на Android Wear ще е предварително инсталирана на новите устройства, но естествено ще бъде валидна и за старите предложения като Samsung Gear Live и LG G Watch, както и за всички досегашни електроники с Android Wear.

Изображенията и информацията са от блог на Google и официалната страница на Android Wear.comments powered by Disqus