GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-09-13 01:23:00


Хубаво е, че проектът за умен часовник на HTC e жив. Компанията е позната с добър дизайнерски език и прекрасни софтуерни допълнения (Sense). Ако постигнат издръжливост на батерия, продуктът би бил успешен.


HTC все пак работят по проект за умен часовник с Android Wear. Очакваме го през 2015г..

Преди няколко дни подочухме слухове, че реномираният производител HTC временно се отказва от навлизане в нишата на умните часовници. По-пресни слухове  твърдят, че все пак тайванската компания планира представяне на умен часовник , но то ще се отложи за първите месеци на 2015г..

Информацията е кратка, но гласи, че разработчиците в HTC искат да подготвят продукт, чията цел ще бъде да се откроява максимално сред досегашната конкуренция. Насоките били дизайн и разширени функции, което би могло да означава, че ще бъдат вложени усилия в избягването на неприятните моменти с обемността на актуалните умни часовници и ограничената издръжливост на батерията. Слуховете твърдят, че се работи по продукт, управляван от Android Wear, което донякъде би ограничило възможностите за модифициране и разширяване на софтуерната платформа. Тук трябва да припомним, че засега Google забранява на хардуерните производители да модифицират Android Wear.

Може би скорошните подозрения за изоставяне на проект за умен часовник са били свързани с  умния часовник, базиран на Qualcomm Toq. Такава разработка бе коментирана през последните месеци.  Вероятно е решено усилията да бъдат пренасочени към разработка на умен часовник с Android Wear. От самата компания са отказали коментари по последните слухове.

HTC има насрочено медийно събитие на 8 октомври, но почти е сигурно, че на него няма да има анонсиране на умен часовник или друга умна електроника за носене.comments powered by Disqus