GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-09-16 00:58:00


През юли Apple „открадна“ Patrick Pruniaux, който беше вицепрезидент на Tag Heuer за продажбите и търговията на дребно. Вероятно е бил нужен при подготовката на Apple Watch.

TAG Heuer стои и зад луксозния смартфон Meridiist, който предлага лукзосни материали ... и Android.


TAG Heuer разработва луксозен умен часовник

Умните часовници са любима тема на технологичните медии, но все още трудно успяват да привлекат масовата публика към първа покупка. Хардуерните производители доминират този пазар, но ускореното му развитие явно започва да притеснява традиционните производителите на класически ръчни часовници, които биват принуждавани да обръщат поглед в тази посока. Особено отчетливо активизиране на обещанията за включване в нишата се наблюдават след анонсирането на Apple Watch, което даде ясен сигнал на всички, че е време да се замислят за случващото се раздвижване.

TAG Heuer умен часовник

Популярният производител на луксозни класически часовници Tag Heuer наскоро е потвърдил, че има планове за представяне на умен часовник през следващата година. Това става ясно от интервю на Жан - Клод Биве ( Jean-Claude Biver ) за швейцарското издание "NZZ am Sonntag". Той е шеф на часовникарския бизнес на френската група за луксозни стоки LVMH, чията собственост е и Tag Heuer. Биве разказва, че Tag Heuer иска да предложи умен часовник , но той не трябва да върви по стъпките на Apple Watch или другите конкуренти от технологичните гиганти. Планираният момент за представяне е пролетния период на специализираното изложение BaselWorld 2015 ( 19 - 26 март, за часовници и бижута ). 

Интервюираният е споделил, че очаква други традиционни производители от часовникарската индустрия на Швейцария също да предложат умни часовници около дните на изложението. Те осъзнавали, че умните часовници в момента не ги застрашават, защото нямали значителен дял от огромния световен пазар на часовници, но това можело да се промени в близките години. В интервюто няма технически детайли около разработваната джаджа, но е ясно, че умният часовник ще бъде луксозен продук със съответната цена. Всъщност това не е първият умен часовник на Tag Heuer, които разработиха лимитирана серия от умни часовници за ветроходния отбор на Oracle.

Изображенията в новината са от официалната страница на TAG Heuer и нямат връзка с разглежданата разработка.comments powered by Disqus