GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-10-02 19:56:00


Батерията на Moto 360 не е от най-големите като капацитет, а енергоефективността на дисплея не е оптимална.


Moto 360 получава забележително подобрение на издръжливостта на батерията с Android Wear 4.4W.1

Дългоочакваният умен часовник Moto 360 е достъпен за купувачите от вече почти месец. Той получи ентусиазирани ревюта от публиката, но имаше и няколко притеснения. Най-голямото от тях бе издръжливостта на батерията на Moto 360, но може би това е на път да се промени.

Motorola Moto 360

През последните дни Motorola поетапно стартира софтуерни обновления на Moto 360. Официалното описание на "фирмуера" с номер KRW42R за Android Wear 4.4W.1 не съобщаваше за новости около издръжливостта на батерията на умния часовник, но ето, че се появат все повече доказателства за изключително подобрение на времета за работа. Това разбираме от дискусии в портала Reddit, където се трупат все повече одобрителни мнения от ползвателите. Много потребители са започнали да съобщават за подобрение с до 30%. Дори с притъмнен (постоянно включен, но затъмнен) екран се докладва за издръжливост около един ден, а при настройка с изключване на дисплея енергийната ефективност става още по-добра.

Няма официално обяснение за чудесните резултати, но може би предварително обявеното оптимизиране на стабилността на Bluetooth връзката в KRW42R е имало най-голяма вина за подобрението. Вероятно и други софтуерни поправки са изиграли роля.

Motorola напомня, че желаещите да получат обновлението трябва да свържат умния часовник с интернет (чрез смартфона), а батерията трябва да е зарадена до над 80%. Очакваме и голямо обновление на Android Wear ( вероятно до версия 2.0) от Google около средата на октомври.

Ако незадоволителният живот на батерията Ви е спирал от покупка на Moto 360, разширената издръжливост може пък да Ви върне към идеята за покупка.

За финал Ви предлагаме и нов рекламен клип на творението на Motorola. Интересно е, че в някои от кадрите часовникът е без познатата черна линия в края на дисплея.

Изображенията са от официалната страница на Moto 360.comments powered by Disqus