GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-11-23 21:35:00


Хардуерният раздел на Google Play не е достъпен за България, но можете да го прегледате през уеб-прокси портал.


LG G Watch R с официален пазарен дебют в САЩ

Септемврийският период на 2014г. беше най-активният момент откъм премиери в новата история на електрониката за носене. Много от участниците в сегмента представиха новите си носими кандидати, а в следващите седмици започнаха и реалната им доставка към търговската мрежа.

LG G Watch R умен часовник


И ето, че дойде време Moto 360 на Motorola да не бъде повече самотник в Google Play, явявайки се единствен умен часовник с кръгъл дизайн. Той вече си има конкуренция от Южна Корея. Интересният LG G Watch R направи пазарен дебют в търговската мрежа на САЩ.

Основният акцент в LG G Watch R ( R сигурно е Round ) естествено е напълно кръглият дисплей, какъвто виждаме за първи път при умните часовници. Разработчиците на LG много се гордеят с неговите характеристики. Те са използвали 1.3-инчов P-OLED (Plastic OLED) панел с резолюция от 320 по 320 точки. Производителят декларира впечатляващо качество на екрана дори на ярка слънчева светлина. Това беше голям проблем за досегашните умни часовници с Android Wear. Много добро впечатление правят изцяло стоманено тяло ( защитата по стандарта IP67) , кожената каишка от телешка кожа ( стандартна с ширина от 22 милиметра) , изобилието от сензори, както и разнообразието от стилни тапети за приятния екран.

Публиката още в началото показа предпочитание към кръглия дизайн, който караше умните часовници да изглеждат като нормални ръчни часовници. Moto 360 на Motorola беше първата носима електроника от новото поколение, която грабна окото на потребителите. Красивата външност и качествените материали бяха съвсем леко компроментирани от малката черна зона (лента), която се намираше в долния край на екрана на Moto 360. Там бе събран важен хардуер за дисплея, защото не му беше намерено друго място. При LG проблемът някакси е решен, вероятно със скриването на нужния хардуер в по-дебелата и груба рамка, което донякъде и било компромис с външния вид. Екранът на LG G Watch R е перфектен кръг, но Moto 360 e с по-изтънчен корпус.

LG G Watch R умен часовник магазин цена

Хардуерните спецификации на LG G Watch R не са много неочаквани, защото той май се явява по-класическа и по-красива форма на оригиналния G Watch на LG. Може би е вярно предположението, че първия G Watch е бил само тестова платформа, която да прокара пътя на истинския играч G Watch R.

Обобщаваме накратко техническите данни на новата джаджа с индекс R:

 • Чипсет: 1.2GHz Qualcomm® Snapdragon™ 400
 • Дисплей: 1.3-inch P-OLED Display (320 x 320)
 • Памет за данни: 4GB eMMC
 • Оперативна памет: 512MB RAM
 • Батерия: 410mAh
 • Операционна система: Android Wear™ (compatible with smartphones running Android 4.3 and above)
 • Сензори: 9-Axis (Gyro/ Accelerometer/ Compass), Barometer, PPG (photoplethysmography Heart Rate Monitor)
 • Цветове: Black
 • Други: Dust and Water Resistant (IP67)
 • Размери: 53.6 x 46.4 x 9.7 ;милиметра
 • Тегло: 62 грама

Изображенията са от страницата на LG G Watch R в Google Play.comments powered by Disqus