GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-11-22 23:41:00


"It's Time" за втора версия на Moto 360 . :)


Motorola май работи по второто поколение на Moto 360

Motorola Moto 360 наследник второ поколение 2015

Умният часовник Moto 360 беше анонсиран през март 2014г. като един от първите хардуерни гостоприемници на новата операционна система за носима електроника Android Wear. Макар месеците до официалната пазарна премиера на творението на Motorola да се сториха като години на публиката, всъщност процесът отне само 6 месеца. Moto 360 бе представен на публиката в началото на септември, а след месец доставките вече бяха нормализирани. Въпреки лекото забавяне спрямо други производители, решили да участват в сегмента на умните часовници, Motorola бързо успя да постигне лидерско място (изследване на пазарния анализатор Canalys) сред продажбите на умни часовници с Android Wear през третото тримесечие на годината.Явно първоначалното потребителско въодушевление се беше запазило и Moto 360 се превърна в най-успешното досега устройство с Android Wear. Тези дни се появи информация, че може би вече се работи по второто поколение на впечатляващата носима електрония на фамозната компания Motorola, която вече приключи процеса на преминаването си в портфолиото на китайския правителствен гигант Lenovo.

Глеб Мишин, вицепрезидент на Lenovo ( плюс главен мениджър на Lenovo за Русия, СНГ и Източна Европа), съвсем накратко е споделил на пресконфереция за руски медии, че през 2015г. можем да очакваме второ поколение на популярния умен часовник. Новият Moto 360 трябвало да има обновен дизайн, който да е още по-красив и още повече приличащ на традиционен часовник. Дали това е подсказка, че новото поколение ще има изцяло кръгъл дисплей ( пълни 360 градуса), който ще бъде "отърван" от притеснителната черна лента в долния край на екрана? Конкурентите вече се справиха с тази технологична пречка, макар това да се случи за сметка на компромиси с цялостния външен вид на джаджиге им.

Информацията на Мишин е малко странна, ако имаме предвид, че актуалната първа версия на Moto 360 тепърва ще навлиза на руския пазар, а на публиката се вече съобщава за ново подобрено поколение. Но пък може това да не е толкова странно "изпускане" на информация, ако познавайки процесите, направим извод, че новото поколение на Moto 360 вероятно ще се появи на пазара едва след средата на следващата година. Достъчно време за пазарна реализация на първото поколение. Друг вариант е в Русия да получат направо новото поколение на Moto 360, ако навлизане на новото портфолио на Motorola (Nexus 6, Moto X 2014, Moto G 2014 и Moto 360) се случи в първите месеци на следващата година, а подобрената версия е готова. Надяваме се на по-детайлна информация в близко бъдеше.

Изображенията са от официалната страница на Moto 360.comments powered by Disqus