GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-12-13 01:21:00


Детайлна информация за Apple Watch можете да намерите в нашата новина, публикувана при премиерата на умния часовник през септември. Основните моменти са 2-та размера, 3-те версии на дизайн, множество цветове и каишки. Близо 2 милиона възможни комбинации. Старт на цените от 350$.


Слух: Масовото производство на Apple Watch може би ще през януари 2015г.

Мистичният умен часовник на Apple беше една от темите, която задвижиха света на електрониката за носене в последните години. Творението на фамозната компания от Купертино се оказа реалност и бе официално представено през септември 2014г.. Името му беше Apple Watch. Пазарната премиера беше обещана за малко по-късно, което не е непозната практика около продуктите на Apple. Трябваше да изчакаме до "ранната 2015-та". В седмиците след анонсирането обаче плъзнаха слухове за проблеми в производството на различни компоненти на устройството, които отдалечаваха премиерната дата, защото производствената верига не беше завършена, задвижена и стабилна.

Apple Watch умен часовник

Информация от Китай твърди, че препятствията при производителите на компоненти ( коментираха се важни хардуерни компоненти като процесор, дисплей, панели, шаси, различни чипове) са били преодолени и масовото производство може да бъде задвижено с пълен капацитет още през януари, с 1-2 месеца по-рано от очакваното. Различни информации посочват различни производствени партньори ( Foxconn, Inventec ), които Apple ще използва за производството на Apple Watch, но засега единственият сигурен "асемблатор" ( ODM ) е тайванската компанията Quanta Computer. Тя е получила първата поръчка, която трябвало да включва между 3 и 5 милиона бройки от умната джаджа. Общо, с тази първа вълна, Apple са планирали да реализират около 24 милиона умни часовника Apple Watch за 2015г.. Подкрепа на информацията за наблищаващия производствен старт дават и данните за увеличението на персонала на Quanta от 3000 до 10 000, а целта била достигането до 20 000 ( дори 40 000 ) служители, специализирани в асемблирането на новото устройство. Още една доза достоверност дава и информацията, че този ексклузивният производствен партньор е подписал и договор, че няма да произвежда носими електроники на конкуренцията.

Калифорнийският гигант Apple скоро не е давал информация около евентуална дата за стартиране на продажбите на първият си умен часовник (имат концепции още от 80-те, но това е за друга статия). Ще очакваме нарушаване на мълчанието.

Изображенията са от официалната страница на Apple Watch.comments powered by Disqus