GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2014-12-12 00:34:00


Умните часовници, управлявани от Android Wear, засега не впечатляват с пестеливост на батерията. Би било интересно да видим положението при допълнителния разход и за LTE свързаността.


LG G Watch R2 с 4G свързаност за MWC 2015?

Умни часовници са най-вълнуващата нова категория сред ИТ продуктите за изтичащата година. В последните месеци видяхме много премиери от различни големи производители, а публиката започна и да купува. Мнозинството от предложенията разчитаха на свързан смартфон, който да предоставя интернет и синхронизирани данни за работата на умните часовници. По различен път тръгнаха само Samsung, чието богато портфолио (5 умни часовника и 1 умна гривна) позволяваше поле за експерименти. Смелата крачка напред за Samsung се наричаше Gear S, но старият "домашен" конкурент LG може би ще му предложи съперник.

LG G Watch R умен часовник

Това разбираме от корейския бизнес портал Business Korea,  чийто необявени източници на индустриална информация твърдят, че e твърде вероятно LG да представи G Watch R2 в началото на месец март 2015г.. Това трябвало да се случи на събитието Mobile World Congress, което ще се проведе в испанския град Барселона от 2 до 5 март. Името на продукта предполага, че ще очакваме наследник на оригиналния G Watch R, което би трябвало да означава кръгъл дизайн и Android Wear.

Информацията около второто поколение все още е минимална, но има сигнали, че ще използва 4G LTE връзка. Това все пак няма да го направи директен конкурент на Samsung Gear S, който използва 3G свързаност ( и WiFi). Припряният гигант дотогава може обаче да е подготвил подобрен наследник на Gear S.

4G връзката би означавала изключителни скорости на трансфер. Не знаем какво би било приложението на подобни обеми данни, но все пак сме в началота на ерата на електрониката за носене ( или wearables).

Изображенията са на оригиналния LG G Watch R и са от официалната страница на LG за медии.comments powered by Disqus