GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-01-03 02:16:00


ALCATEL ONETOUCH обявява, че създава нов пазарен сегмент на достъпните умни часовници. Това може би ще е вярно, но нека изчакаме стартирането на продажбите!


Alcatel OneTouch Watch ще бъде умен часовник с кръгъл дизайн и достъпна цена

Тези дни марката Alcatel OneTouch ( част от китайската компания TCL Communication ) обяви намеренията си да направи няколко премиера на интересни продукти по време на технологичното изложение CES 2015 , което ще се проведе от 6-ти до 9 януари в Лас Вегас. Наред с интересната серия от смартфони ( PIXI 3 с екрани 3,5",4",4.5" и 5" и 3G(само за най-малкия) / 4GLTE) , предлагащи съвместимост с 3 мобилни операционни системи ( избор между Firefox, Windows или Android, но смяна само от оператора), бе обещана и премиера на умен часовник (първи за компанията) с елегантен кръгъл екран и много достъпна цена ( точен цитат: "the WATCH at a fraction of the cost of competitors" ). Устройството ще се казва ALCATEL ONETOUCH WATCH ( тоест просто Watch ). Прессъобщението, което ни информира за предстоящите продуктови анонси, не дава допълнителни технически и ценови данни, но нещата ще станат напълно ясни само след няколко дни.

Умни часовници Alcatel OneTouch Watch

Снимката, която засега са предоставили от Alcatel OneTouch, ни показва кръгъл дизайн, изтънчено тяло и различни оригинални верижки / каишки. Интересно е , че дизайнерите на джаждата донякъде са се опитали ( може би неуспешно ) да създадат изцяло кръгъл дисплей, но без да жертват изтънчеността на рамката (безел) на часовника. Това досега не беше се отдавало на популярните конкуренти Moto 360 ( тънка рамка, но черна лента за окабеляването на екрана) и LG G Watch R (изцяло кръгъл екран, но дебела рамка). Трудно се преценява от горното изображение, но предполагаме, че ще има неактивна част ( пръстен ) от лицето на устройството, което няма да е част от дисплея. Няма данни за използваната операционна система ( Android Wear или нещо друго ), но снимката демонстрира наличието на познати за актуалните умни часовници функции. Откриваме нотификации за различни събити и проследяване на ежедневната физическа активност (сензор за сърдечен ритъм и вероятно педометър). Прессъобщението обещава и дистанционен контрол на музиката в свързания смартфон, както и управление на камерата му. От тази част на съобщението разбираме, че ще става дума за свързани устройства с Android на Google.

Изображението е от прессъобщение на ALCATEL ONETOUCH.comments powered by Disqus