GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-01-29 00:12:00


Детайли за Apple Watch можете да откриете в нашата новина от представянето през септември 2014г.


Apple Watch ще е в продажба от април 2015г.. Това обяви Тим Кук.

Ако се интересувате от света на умните часовници, вероятно знаете, че се очаква Apple Watch да бъде продуктът, който ще определи бъдещето на целия сегмент. Новото творение на калифорнийската компания беше представено през септември 2014г., а обещаният период за стартиране на продажбите бе "ранната 2015г.". Анализи и слухове определяха различни времеви прозорци за реална пазарна премиера, а последните надежди бяха за месец март, защото през февруари бяха планирани обучения на търговския персонал, който ще отговаря за дистрибуцията на умния часовник.

Apple Watch умен часовник

Eдна от най-големите мистерии около Apple Watch днес намери своето разрешение. Самият изпълнителен директор на Apple потвърди, че дълоочакваната джаджа ще получи старт на продажбите си през април 2015г. Тим Кук направи това изявление по време на представяне на финансовите резултати на Apple за първата четвъртина на фискалната 2015г. ( Q1 2015 съответства на последните 3 месеца през 2014г.). Оказа се, че новите модели на фамозния телефон iPhone ( 6 и 6 Plus) се продават изключително добре, достигайки рекордните 75 милиона бройки, което е довело до близо 75 милиарда щатски долари в приходи и печалба от 18 милиарда. Но, да се върнем на умния часовник!

 

"Творчеството и софтуерните иновации , които се случват около Apple Watch, са невероятно вълнуващи. Нямаме търпение клиентите ни да опитат тези неща, когато Apple Watch стане достъпен. Очакванията ми са много високи. Използвам го всеки ден, харесвам го и вече не мога без него.".

Това са обобщаващите думи на Тим Кук, който заговори за устройството, за да успокои публиката и нейните огромни очаквания. Той все пак не посочи точна априлска дата за старт на денонощните опашки пред магазините, предлагащи продукцията на компанията от Купертино, но поясни, че производството на необходимите първоначални бройки ( между 3 и 5 милиона ) върви по график. Ние можем само да чакаме премиерата и да се надяваме, че оставащото време ще позволи на инженерите на Apple да поработят още малко над оптимизацията на издръжливостта на батерията. Цените на Apple Watch ще стартират от 349$ щатски долара за базовия модел.comments powered by Disqus