GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-01-09 00:26:00


За директен конкурент на Lenovo VIBE Band VB10 може да бъде обявена гривната Sony SmartBand Talk.


Lenovo VIBE Band VB10 e умна и красива гривна на много приемлива цена

Големият китайски производител Lenovo активно използва дните около CES 2015, за да анонсира своите нови смартфони, таблети и преносими компютри. Сред тези премиери се случи и представянето на интересната джаджа Lenovo VIBE Band VB10, която се намира някъде между умните гривни и умните часовници. Заради специфичния външен вид ще я наричаме гривна, макар да има голям екран и функции, каквито са по-типични за умен часовник.

Умна гривна Lenovo VIBE Band VB10

Устройството се задвижва процесора (чипсет) Qualcomm Snapdragon 410. Производителят обещава издръжливост на батерията с едно зареждане до 7 дни, което най-вероятно се дължи на енергоефективния дисплей. Той е извит Е Ink, който е винаги влючен и добре видим на слънчева светлина. Размерът му е 1.43" инча с резолюция от 296 по 128 пиксела ( 2-bit и повече от 200ppi ). Bluetooth LE свързаността също е винаги включена. Екранът е достатъчно голям, за да показва красиви циферблати и полезни нотификации ( телефонни позвънявания, SMS, Facebook, Twitter, WeChat и други) с дължина до 150 символа. Поддържат се базови функции за ежедневна физическа активност ( базирани на данни от вградения акселерометър) като броене на изгорени калории, стъпки и дистанции, както и  проследяване на съня. Не са пропуснати алармата против прекалено голямо отдалечаване от свързания смартфон, както и откриване на свързаното устройство с активиране на звуков сигнал. Гривната Lenovo VIBE Band VB10 е съвместима с устройства, управлявани от операционните системи iOS и Android 4.3+ ( или по-висока).

Умна гривна Lenovo VIBE Band VB10

Устройството има изтъчен виншен вид. Корпусът е обвит в метал с избор на три цвята - черно, бяло и злато. Каишката е гумирана, но от изображенията личи, че може би ще е възможна смяната й с нещо по-интересно. Теглото е изключително ниско - само 30 грама. Размерите са 60, 23.8 и 9.5 милиметра. Защитата е от вода и е по стандарта IPX7. Зареждането се случва чрез Micro USB порт (отстрани на корпуса). 

Новият продукт ще се продава за излючително приемливите 89$ ( в САЩ ) щатски долара, а продажбите ще стартират през април. Добре развитата пазарна позиция на Lenovo на родния пазар предполага, че тук продажбите няма да се забавят, а в цената няма да има особена разлика.

GizmoEra ПРИСЪДА: Атрактивната цена и издръжливостта на батерията могат да направят Lenovo VIBE Band VB10 много успешен продукт , макар част от конкуренцията да предлага по-добри набори от функции. Гривната на Lenovo изглежда като чудесна първа покупка за начинаещите потребители в света на електроника за носене.  Lenovo май са уцелили един от верните пътища, макар джаджата да е предназначена предимно за дамите.

Изображенията са от страница на Lenovo за медии.comments powered by Disqus