GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-01-31 19:57:00


LG се оказва един от най-активните играчи в сегмента на умните часовници.


Новости около умните часовници на LG през 2015г.

webOS за умни часовници LG

Преди няколко месеца Ви информирахме за вероятността за разработване на умен часовник от LG, който ще работи под управлението на webOS. В момента корейският гигант използва фамозната операционна система в телевизорите си, но отдавна се носят слухове, че тя ще се върне към мобилните си корени. Предишната информацията бе изтекла от грешно публикувана уеб страница на LG, а тези дни се появиха допълнителни детайли. Медията "Wall Street Journal" е научила, че наистина се разработва умен часовник с webOS, а крайният резултат ще бъде представен в първите месеци на 2016г. Информатор, запознат с плановете на компанията, е споделил, че спокойно и упорито се работи върху изграждането на екосистемата, която да подсигури бъдещото на подобен проект.

Същият източник е потвърдил и една друга скорошна новина за работа и по умен часовник със собствена мобилна свързаност, който ще може да провежда телефонни разговори без нужда от свързано устройство (смартфон, фаблет или таблет). Слуховете твърдяха, че устройството ще се явява наследник на актуалния LG G Watch R ( може би ще се нарича R2, но няма да е с Android Wear, който не поддържа мобилна свързаност ) и ще има 4G LTE свързаност ( конкуретният Samsung Gear S е с 3G).

LG W Watch умен часовник

Не знаем за коя от горните разработки става дума ( или може би ще се окажат една обща), но наскоро станя ясно, че гигантът LG е попълнил документи за защита на името "W Watch" в съответната щатска организация United States Patent and Trademark Office (USPTO). Това не е първото запазване на наименованието, защото още през април 2014г.  "W Watch" бе регистрирано като търговска марка, но този път вече е включено и лого, както и е отбелязано, че името се запазва за продукти от сегмента на носимата електроника.

умен часовник LG Audi Edition

Връщаме се на темата за употребата на webOS в гамата от умни часовници на LG. Една от изненадите на тазгодишното технологично изложение CES2015 беше необявено показване на прототип на умен часовник на LG, който се появи по време на пресконференция на щандовете на Audi. Устройството беше използвано, за да "извика" на сцената самоуправляваща се кола на германския автопроизводител. Детайлният преглед на изненадващата джаджа от публиката разкри, че тя е задвижвана точно от Open webOS. Информация за софтуера в устройството показа, че то се нарича LG W ( прессъобщенията го наричаха LG Smartwatch Audi edition ) с продуктов номер LG-W120L. Външния вид наподобяваше LG G Watch R, но имаше 3 странички бутона. Не бяха споменати никакви детайли, защото умният часовник бе обявен за прототип, но публиката забеляза приложение за управление на различни функции на автомобила (примерно отключване с NFC), пощенски клиент, здравен софтуер (LG Healrt W), музикален плеър, календар, съобщения, фотоалбум и други. Някой в мрежата дори твърдеше, че е забелязал и някакъв вид мобилна свързаност.

Ясно е, че LG имат големи абмиции за webOS, но дали ще видим реални и успешни продукти? Дали след умен часовник можем да видим и смартфон с тази операционна система? Твърде е вероятно LG да разкрият нещо ново в портофолиото си от носима електроника (wearables) на наближаващото изложение MWC 2015 г..

Изображенията са от страница на Audi за медии и USPTO.comments powered by Disqus