GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-01-07 21:56:00


Твърде "плавният" външен вид  и липсата на подръжка на чужди верижки / каишки може би бяха най-големите притеснения за купувачите при Sony Smartwatch 3. Sony започва годината с чудесни решения на тези казуси.


Sony SmartWatch 3 получава официална метална версияSony Smartwatch 3 SWR50 метална версия

Технологичното изложение CES 2015 e в разгара си. Поредният анонс в сегмента на умните часовници ни предложи японски гигант Sony. Не става въпрос за премиера на ново устройство, а за нова обвивка на актуалния Sony SmartWatch 3 (Продуктов номер SWR50). Към досегашните версии ( гума / силикон ) с по-спортен дизайн се добавя вариант от неръждаема стомана, която коренно променя визията на джаджата. Вероятно е трудно за забелязване, но корпусът на SmartWatch 3 e самостоятелна част , която може да се отделя от обвивката ( обвивка на корпуса + верижки / каишки ). Досега май не сме виждали обвивки от алтернативни производители, макар да не изглежда като особено трудна задача за производство. Мислейки в тази посока, Sony са решили да подготвят ( и покажат на CES ) и специална обвивка ( пластмасов адаптер, holder, може би ще води до леки промени в размерите на часовника ), която обаче няма да включва верижка. Тя ще има механизъм за заключване, който ще е я прави съвместима с всички стандартни верижки с ширина от 24 милиметра. Това е още една добра идея за допълнителна възможност за персонализиране на джаждата.

Трябва да отбележим единствената хардуерна разлика, която предизвиква новият метален вариант на устройството. Защита от прах е леко намалена, което променя стандарта на защита от IP68 на IP58.

Гореописаните нововъдения ще са достъпни още през февруари, но цените засега не са ясни.

Умни часовници Sony SmartWatch 3
В прессъобщението на Sony около подобренията за външния вид на SmartWatch се дава информация и за няколко софтуерни новости. Те са свързани с подобряване на използваемостта на устройството, ако функционира без свързан смартфон с Android. За пример се дават приложенията Golfshot и iFit, които ще бъдат достъпни за собствениците на умния часовник още през януари. Те ще използват вградения GPS модул, за да обработват самостоятелно данни за ежедневната физическа и спортна активност.

Да припомним леко и спецификациите на последния умен часовник на Sony. SmartWatch 3 бе представен през септември на събитието IFA 2014г., макар предварително от компанията да отхвърляха вариант за близка премиера на техен продукт с новата операционна система Android Wear. Устройството е сравнително стандартен часовник от арената на Android Wear, а най-отличителните му разлики от конкуренцията е наличието на GPS модул ( вече се поддържа и от Android Wear) и NFC, както  притежанието на най-голяма като капацитет батерия ( 420mAh). Пълните технически данни на Sony SmartWatch 3 можете да разгледате в нашия Справочник за умни часовници.

 

Изображенията са от страницата на Sony Mobile за медии.comments powered by Disqus