GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-02-22 03:34:00


Доколкото сме запознати, съществуват технологии, които да покрият качествено по-евтините версии на Apple Watch със злато. Това е идея за "тунинг".


Apple Watch Edition съдържа 29 грама 18-каратово злато?

Apple Watch Edition Yellow Gold

Вече знаем, че умният часовник Apple Watch ще се появи в магазините по света през април. Знаем също, че базовата версия (не знаем от коя колекция ще е тази версия) ще стартира на цена от 349 щатски долара. Цените на останалите модели не са обявени, но предполагаме, че луксозната колекция Apple Watch Edition ще включва най-скъпите устройства. Някои анализатори дори прогнозираха, че златните модели ( жълто или розово ) на Apple Watch ще се превърнат в най-скъпите продукти ( коментират се суми до 5000$), които фамозният гигант от Купертино някога е предлагал на пазара.

Златен умен часовник Apple Watch Edition

Грег Кьониг, съосновател на компанията за аксесоари Luma Labs, е решил да изчисли количеството злато, което би могло да бъде употребено в златните модели ( корпусът е от злато, а не със златно покритие ) на Apple Watch. Грубата сметка го е докарала до извода, че количеството на 18-каратовото злато ( 18-каратово злато съдържа около 75% злато) във версията с височина 42 милиметра е 29.16 грама ( интересно е, че това е почти 1 унция ). С котировка на златото от около 38 щатски долара за грам ( в САЩ явно е по-скъпо), Кьониг е "доизчислил", че само корпусът на златния умен часовник би трябвало да струва около 850 щатски долара. Тук трябва да напомним, че металурзите на Apple сами са създали своя заздравената сплав, а ние не знаем стойността на този технологичен процес. Oстаналите компоненти (коронка, бутон, елементи от верижките и каишките, а и златото в електрониката ) на Apple Watch Edition ще изискват допълнително количество от благородния метал, което би направило цената още по-висока. Тези сметки обаче не ни дават никаква представа за възможната крайна цена на тази колекция, защото решението е ръцете на самата компания. Доставката на професионални сейфове в официалните магазини на Apple придобива смисъл.comments powered by Disqus