GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-02-25 18:00:00


Android Wear се подобрява постоянно, но оптимизацията на употребата на батерията все още изостава от конкуренцията.


Broadcom представи нова платформа за умни часовници с Android Wear

Broadcom за Android Wear

Подобрението на енергоефективността е ключово предизвикателство пред бъдещото на носимите електроники. Производителите имат предвид това, инвестират усилия и решенията не закъсняват. Преди дни Ви съобщихме за новата серия изключително енергоефективни LCD модули на японския доставчик JDI. Днес популярният технологичен доставчик Broadcom публикува пресъобщение, в което информира, че е готов с  нова цялостна платформа за умни часовници с Android Wear ( и не само с Android Wear), която ще редуцира консумацията на енергия с 40 процента ( спрямо първото поколение на платформата ). Освен подобрението на издръжливостта на батерията и намалените разходи за разработка на нови устройства, бъдещите умни часовници с Android Wear могат да се възползват и от допълнителните функционалности, осигурени от възможностите за хардуерно конфигуриране на новата платформа на Broadcom.

Подходът, който са избрали разработчиците на Broadcom, се фокусира върху намаляване ( до 40% ) на размерите на платформата (платката, чипсета), за да бъде освободено повече място, в което производителите на умни часовници да съберат по-големи батерии или различни допълнителни модули. В допълнение към основния хардуер ( advanced application processor ) и популярните комбинирани Wi-Fi/Bluetooth чипове на Broadcom, производителите могат да добавят GPS ( със sensor hub processing), NFC( near field communication ), поддръжка на безжично зареждане, както и камера. Някои от компонентите ( 2G/3G модем, NFC, Wi-Fi и камера ) все още не се поддържат от Android Wear.

Платформата ( подходяща е за носими електроники с разнообразен дизайн) включва хардуер и софтуерна поддръжка на Android Wear. Компонентите са следните:

  • Broadcom system-on-a-chip (SoC) за носими електроники, включващ 4x Cortex-A7 application processor и поддръжка на 2G/3G модем
  • BCM4343: Wi-Fi и Bluetooth 4.2/Bluetooth Smart combo chip
  • BCM4773: GPS ( поддържа GPS, GLONASS, SBAS, QZSS и BeiDou) SoC с вграден sensor hub ( хъб за няколко сензора MEMS)
  • BCM20795: NFC и secure element support
  • BCM59350: Поддръжка на безжично зареждане ( съвместим с 3-те най-популярни стандарта - A4WP, PMA и WPC)
  • Поддръжка на камера
  • Поддръжка на Android Wear OS

Официално представяне на иновацията на Broadcom ще се случи по време на наближаващото изложение MWC 2015 ( Mobile World Congress; 2-5 март) в Барселона. Платформата е предложена за тестване на ОЕМ производителите, но засега няма информация за момента, в който ще започне употребата в актуални умни часовници с Android Wear.comments powered by Disqus