GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-02-28 20:57:00


Не е изненадващо, че първият умен часовник на Huawei ще работа под управлението на Android Wear.


Изненадващо представяне на Huawei Watch

Умен часовник Huawei Watch

Часове пред старта на голямото технологично изложение MWC 2015, пристигащите на летището в Барселона гости от медиите и индустрията се натъкнаха на нещо изненадващо. Голям брой рекламни пана демонстрират умен часовник от Huawei, какъвто никой не очакваше. Устройството се нарича  Huawei Watch и изглежда страхотно. Показани са три негови стила - сив със сива метална верижка, златен с кафява кожена каишка, както и черен с черна спортна верижка.

Слоганът на билборда е "Timeless design. Smart within.". По надолу в рекламата е изяснено значението на мотото. "Timeless" е свързано с класическия дизайн и майсторската изработка на устройството. "Smart" демонстрира модерната носима технология, управлявана от Android Wear.

Забалежителното в творението на Huawei е впечатляващо изтънченият безел ( рамка ), която се позиционира като дебелина накъде между актуалните Moto 360 ( тънък безел, дразнеща лента в долния ъгъл ) и LG G Watch R ( изцяло кръгъл екран, но дебел безел). Китайският производител някакси е успял да "скрие" хардуера на дисплея (най вече сензор за осветеност), който създаваше технологични предизвикателства при конкурентите.

Изненадващо е, че умният часовник е демонстриран преди официалните дни на MWC, когато Huawei ще има официална пресконференция. Но подходът е интересен, защото моментално създаде оживление в технологичните медии. В следващите дни ще разберем повече за Huawei Watch, но определено сме впечатлени.

Изображението открихме на страниците на Android Central .comments powered by Disqus