GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-03-01 04:13:00


Някои участници в сегмента на умните часовници трябва да са сериозно притеснени. Надяваме се да ни опровергаят, заливайки ни с нови премиери в дните на MWC2015.


Huawei Watch се показа в 2 официални рекламни видеоклипа

Видео на умен часовник Huawei Watch

Преди няколко часа Ви съобщихме за изненадващи рекламни пана на умен часовник от Huawei, които бяха забелязани от пристигащите пътници на летището в Барселона. След ден там започва голямото технологично изложение Mobile World Congress. Преди минути в официалния YouTube канал на китайския гигант Huawei бяха забелязани 2 видеоклипа, които демонстрират новия умен часовник Huawei Watch. Надяваме се клипове да останат публикувани за постоянно, защото дават интересна информация за новото устройство. Те са малко мудни, но дават да се разбере, че Huawei Watch е страхотен и елегантен умен часовник.

Единият клип разкрива класическия дизайн на първия умен часовник на Huawei ( 8-ми за екосистемата на Android Wear ), както и някои от функциите му, макар те да са стандартни за продукт от платформата на Anroid Wear. Видеото потвърждава, че използваната операционна система ще бъде на Google.

Второто клипче набляга още повече на външния вид на Huawei Watch, срещайки ни с дизайнерите му. Тук разбираме, че устройството е съобразено с различните по големина китки. То има корпус с оптималния диаметър от 42 милиметра, както и различни като размери сменяеми ( вероятно с оригинални) верижки (метални) и каишки (кожени). Дисплеят е изцяло кръгъл, безелът (рамката) е много изтънчена, а за екрана са подготвени различни изпипани лица (циферблати, watch faces). Забелязваме наличието на сензор за сърдечен ритъм. Защитата над екрана е със стъкло от сапфир-кристал ( сапфирено стъкло ), а при корпуса е заложено на полирана неръждаема стомана. Интересна е часовниковата коронка острани, която ще играе ролята на бутон "Home". Налична е и някаква защита от вода, но рейтингът й ще бъде уточнен допълнително.

Цени и дати на пазарна премиера вероятно ще научим в близките часове.comments powered by Disqus