GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-02-22 01:14:00


Продукцията на JDI, специализирана за wearables, можете да разгледате тук.


JDI представи енергоефективни LCD модули за носими електроникиa

Дисплей за умни часовници от JDI

Едно от най-големите притеснения пред бъдещето на електрониките за носене е издръжливостта на батерията. Част от актуалните продукти издържат едва денонощие, а други дори по-малко. Има и предложения, които показват успешна енергоефективност, но пък страдат от различни компромиси. Производителите и софтуерните им партньори от света на носимите електроники ясно разбират този проблем. Бързото развитие на технологиите около тази пазарна ниша показва, че потенциалът й наистина се оценява. Компаниите инвестират сериозни ресурси и усилия в решаването на проблемите на "следващия голям технологичен хит". Японският производител JDI ( Japan Display Inc.), познат като глобален доставчик на малки и средни дисплеи, тези дни анонсира ( прессъобщениетонова линия от изключително енергоефективни LCD модули ( ultra-low power LCD module), които са създадени специално за електрониките за носене.

LCD модули на JDI

Ниската консумация на енергия е ключов фактор за увеличаване на живота на батериите на носимите електроники. Новите рефлективни (рефлексивни, отразяващи) LCD модули на JDI са създадени по технологията MIP (memory-in-pixel static), която им позволява да постигнат 0.5% от консумацията ( особено при статична картина заради RAM транзисторите във всеки субпиксел) на транспарентните LCD модули. Енергоефективността е резултат най-вече от липсата на нужда от подсветка при рефлективните модули ( рефлектират светлината ), която консумира средно около 80% от употребената енергия при LCD модулите. Новите модули не предизвикват компромиси с качеството на екраните, защото запазват ярките цветове и добрата видимост при директна слънчева светлина.

Първите модули, които JDI ще предложи на партньорите си, ще са кръгли и с размер от 1.34" инча (3.4 см). Резолюция им е 320 x 300 пиксела (RGB), което ще дава прилична гъстота от 238 ppi ( пиксела на инч ). От март ще се предлагат тестови модули, а продажбите ще стартират през юли 2015г.. Компанията JDI вече е доставяла подобни модули от началото на 2014г., но сега нещата са много по-оптимизирани.comments powered by Disqus