GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-02-26 16:51:00


Слуховете отдавна говорят, че LG разработва умни часовници с WebOS. Дали Watch Urbane LTE ще бъде първият такъв модел?


LG изненадващо разкри LG Watch Urbane LTE

Вече е достатъчно ясно, че фамозният корейски производител LG иска да засенчи своя още по-фамозен конкурент-съгражданин Samsung по отношение  на портфолиото от умни часовници. След изненадващото представяне на LG Watch Urbane ( нещо като луксозна версия на LG G Watch R ), днес отново изневиделица бе анонсиран пореден ( четвърти) умен часовник - LG Watch Urbane LTE. Не знаем защо от компанията са решили да наименуват точно така новото устройство, защото то има някои общи черти с Watch Urbane, но сякаш разликите са повече.

Умен часовник LG Watch Urbane LTE

LG Watch Urbane LTE отново e с изцяло метален полиран корпус, но външният му вид се различава от Watch Urbane. По-новото устройства има 3 странични бутона, улесняващи навигацията и бързия достъп до настройките. Различен е и механизмът на верижките и каишките. Засега часовникът ще се предлага само в сива разветка.

В техническите характеристики също намираме доста различия. Отново имаме 1.3"-инчов P-OLED дисплей и процесор Qualcomm Snapdragon 400, работещ на 1.2GHz. Оперативната RAM памет тук обаче е удвоена до 1GB. Вътрешното място за данни остава същото - 4GB. Тук идва и основната новост и разлика. Както подсказва името му, LG Watch Urbane LTE притежава LTE радио модул, който позволява провеждането на разговори по VoLTE ( Voice over LTE в Уикипедия ), както и използване на SMS. Интересно е интегрирането на GPS и Wi-Fi модули. Новият хардуер въвежда и нови функционалности. Налична е възможност за провеждане на гласови разговори (чат) в "walkie-talkie" стил ( push-to-talk PTT, ако операторът го поддържа ). Интегрирането на NFC пък подсказва, че ще видим вариант за улеснено мобилно разплащане без нужда от използване на смартфон. Това се потвърждава и от производителя, но без повече детайли около принципа на работа. Поради наличието на нови модули с висока консумация на енергия, капацитетът на батерията на новото устройство е увеличен до 700mAh, което е почти двойно повече от възможностите на Watch Urban.

LG Watch Urbane LTE

Четейки за характеристиките на новото устройство, сигурно сте се досетили, че то няма как да работи под управлението на Android Wear, който засега не поддържа NFC, вградена мобилна свързаност или контрол чрез бутони. Предполагаме, че тук ще става дума за дългоочакваното внедряване на WebOS ( Уикипедия ) в умните часовници на LG, макар прессъобщението на компанията да нарича операционната система LG Wearable Platform. Вече сме виждали подобен прототип на CES 2015, когато Audi и LG представиха умен часовник с известната операционна система, която имаше трудна съдба през годините.

LG Watch Urbane LTE ще осъществи своя дебют в дните на наближаващото изложение Mobile World Congress 2015 ( 2 - 5 март) в Барселона. Тогава ще научим повече информация за цените и стартирането на продажбите.

LG Watch Urbane LTE притежава всички възможности на смартфон, пакетирани в елегантен и удобен корпус. Дали умните часовници с мобилна връзка могат да бъдат заместител на умните телефони? Предстои да разберем.

 

Спецификации на LG Watch Urbane LTE:

Процесор: 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400

Операционна система: LG Wearable Platform

Мобилна свързаност: LTE

Други свързаности: 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE, NFC

Дисплей: 1.3"-инчов (320 по 320 пиксела с плътност 245ppi) P-OLED

RAM: 1GB LPDDR3

Вътрешна памет за данни: 4GB eMMC

Сензори: GPS, 9-осов (жироскоп, барометър, сензор за сърдечен ритъм PPG )

Батерия: 700mAh

Цвят: Сив

Защита: Устойчивост на прах и вода по стандарт IP67

Други: звук от високоговорителчета и микрофон

 comments powered by Disqus