GizmoEra - Умни часовници, умни гривни и друга носима електроника

Автор: Gizmoera

2015-02-16 20:21:00


Елегантният LG Watch Urbane търси стилната визия, за да привлече вниманието на "градските хора". Дори името му потвърждава този фокус. На нас ни напомня за прототипа LG Smartwatch Audi edition.


LG Watch Urbane е луксозен умен часовник с Android Wear

Често Ви запознаваме с активното участие на корейския гигант LG в света на носимата електроника. В страниците на GizmoEra сме коментирали различни слухове за нови продукти, които компанията може би разработва. Последните новини бяха свързани с операционната система webOS и самостоятелна мобилна връзка. Днес бяхме изненадани от анонс на пореден умен часовник, за чието съществуване не предполагахме.

Умен часовник LG Watch Urbane

Популярната компания представи LG Watch Urbane, който отново е управляван от операционната система Android Wear на Google. Така LG затвърждава позицията си на най-активен играч на територията на платформата Android Wear. Технологичният гигант е производител на 3 модела сред общо 7 умни часовника, работещи с тази екосистема за носими електроники.

Умен часовник LG Watch Urbane

Официалното представяне на новото устройство пред публика ще се случи на събитието MWC 2015 ( Барселона , 2 - 5 март 2015г. ). Сегашният анонс описва LG Watch Urban като "първото в портфолиото на LG изцяло метално и луксозно устройство с Android Wear".

Докато успешният модел LG G Watch R предлага по-спортен и груб дизайн за физически активни потребители, LG Watch Urbane има по-традиционен и изтънчен дизайн, подходях и за двата пола. Макар да е използван същият 1.3"-инчов P-OLED дисплей, новото предложение на LG има по-тънък безел (рамка), както и тяло от полирана неръждаема стомана, украсена от сребърна или златна разцветка. Вероятно не става дума за покритие от ценните метали. Стилен завършек на целия външен вид създават кожените каишки, които са със стандартен размер от 22 милиметра. Те са сменяеми, но както знаем от предишни умни часовници, някои неоригинални верижки и каишки могат да създадат опасност от надраскване на корпуса. Такива проблеми сме срещали при Moto 360, но може би дизайнът на LG Watch Urbane няма да създава такива опасности.

Умен часовник LG Watch Urbane
Ето какво е казал Juno Cho ( президент и CEO на LG Electronics Mobile Communications Company ) за класическото предложение в каталога от умни часовници на LG:

"LG Watch Urbane е важна част от нашата стратегия за разработване на носими елестроники, които да бъдат носени и виждани като ежедневни аксесоари, а не като електронни джаджи."

Умен часовник LG Watch Urbane
Характеристиките на LG Watch Urbane са почти идентични с тези на LG G Watch R. Основната разлика между двете устройства е във външния вид.

Спецификации на LG Watch Urbane:

 • Процесор: 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400
 • Операционна система: Android Wear на Google
 • Свързаност: Bluetooth
 • Дисплей: P-OLED 1.3" инча с резолюция 320 по 320 пискела и плътност 245ppi
 • Оперативна памет RAM: 512MB LPDDR2
 • Вградена памет за данни: 4GB
 • Сензори: 9-осов ( жироскоп, акселерометър, компас) барометър, PPG (photoplethysmography) сензор за сърдечен ритъм
 • Батeрия: 410mAh
 • Размери: 52.2 × 45.5 × 10.9 millimeters
 • Цветове: Злато или сребро
 • Защита: IP67

И в този пореден умен часовник на LG липсва GPS модул, какъвто се предлата при Sony SmartWatch 3. Android Wear поддържа GPS хардуер от няколко месеца.

Цена и дата на пазарна премиера ще бъдат съобщени по-късно.

Изображенията и информацията са от пресссъобщение на LG.comments powered by Disqus